Σήμερα η απόφαση για την αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank

Συνεδριάζει σε λίγη ώρα η δεύτερη επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Alpha Bank η οποία αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης.

Την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της τράπεζας για να οριστικοποιήσει τους όρους της αύξησης ενώ αμέσως μετά

θα κατατεθεί το σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών η έγκριση του ενημερωτικού θα ολοκληρωθεί στις αρχές Μαϊου και αμέσως μετά θα ξεκινήσει το διάστημα για την άσκηση του δικαιώματος των μετόχων. Στόχος της διοίκησης είναι να μην εκδοθούν μετατρέψιμα ομόλογα (CoCo’s) και μέσω της αύξησης κεφαλαίου να αντληθούν 457 εκατ. ευρώ δηλαδή το 10% των συνολικών κεφαλαιακών αναγκών (4,571 δισ. ευρώ). Την προηγούμενη εβδομάδα επιτελείο της Alpha Bank βρέθηκε στο Λονδίνο όπου είχε επαφές με θεσμικούς επενδυτές και αναλυτές. Όπως σημειώνουν στελέχη της τράπεζας το ενδιαφέρον των ξένων για το εγχείρημα της ανακεφαλαιοποίησης είναι μεγάλο ενώ κερδίζει έδαφος η άποψη ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο και ότι σταδιακά σχηματίζονται οι προϋποθέσεις για την έξοδο από το τούνελ της ύφεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα