Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ στον Σβόμποντα

Στην πραγματικότητα, αυτό ακριβώς ήταν που έκανε έξω φρενών τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος και έχει κηρύξει ανοιχτά «πόλεμο» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως αντεπίθεση ωστόσο σε αυτόν που κήρυξε πρώτος εναντίον του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκτιμούν στην

Ιπποκράτους. Διότι ως προς το κομμάτι της συνεργασίας που πρότεινε με τη ΔΗΜΑΡ, στην Ιπποκράτους εκτιμούν ότι παραβιάζει σχεδόν ανοικτές θύρες, δεδομένου ότι πρώτο το ΠΑΣΟΚ κάλεσε το κόμμα του Φώτη Κουβέλη σε συνεργασία, πολλώ δε μάλλον σε κοινή εκλογική κάθοδο.

Σχολιάζοντας την πρόταση Σβόμποντα, στελέχη της Ιπποκράτους σημείωναν μιλώντας στο matrix24.gr ότι ο επικεφαλής της ευρωομάδας στην οποία ανήκουν, και στην οποία εύχονται να ανήκει στο εγγύς μέλλον και η ΔΗΜΑΡ, εξέφρασε ως ευχή περισσότερο την σύγκληση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, έστω και αν αναφερόταν στο «υγιές κομμάτι» του.

Μάλιστα, στον σχεδιασμό τους είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος να του εξηγήσει στον κατάλληλο πάντα χρόνο τι ακριβώς γίνεται σήμερα στο εσωτερικό της χώρας, ποια είναι η στάση που έχει κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση και δη στο ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης και στην πολιτική που ακολουθείται.

Και ενώ το ΠΑΣΟΚ στην παρούσα φάση, τάσσεται αναφανδόν κατά του ΣΥΡΙΖΑ, «πυροβολώντας» το με κάθε ευκαιρία, παρά τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώνουν στελέχη ακόμα και στο εσωτερικό του, σήμερα στη μία το μεσημέρι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκαλεί κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της ΚΟ του κόμματός του σε μία προσπάθεια να υπερκεράσει τα δικά του εσωτερικά προβλήματα. Για την ακρίβεια, πρόκειται για μία προσπάθεια καλύτερου συντονισμού μεταξύ των κομματικών οργάνων, ώστε να αντιμετωπιστούν δυσλειτουργίες και φαινόμενα παραγκωνισμού του Πολιτικού Συμβουλίου και των αποφάσεών του από τους βουλευτές, που στις τελευταίες κρίσιμες αναμετρήσεις στη Βουλή, κρατούν ακόμα και αντιφατική στάση μεταξύ τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, λίγο νωρίτερα, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο και παρουσία των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και του γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Μανιάτη, καθώς και συνεργατών του προέδρου, θα συζητηθούν όλα τα τρέχοντα θέματα αυτή την εβδομάδα στη Βουλή. Εφόσον το «μοντέλο» πετύχει, δεν αποκλείεται να καθιερωθεί, ώστε στις αρχές κάθε εβδομάδας να αποφασίζεται ατύπως η στάση του κόμματος στη Βουλή για τις επόμενες μέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα