ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ;

Από χέρι –δηλαδή από εγκυρότατη πηγή της Προεδρίας της Δημοκρατίας- γνωρίζω ότι ο Κάρολος Παπούλιας είναι εξαιρετικά στενοχωρημένος, αλλά και εξοργισμένος με το ναυάγιο στις διαβουλεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης.

Η οργή του Πρώτου Πολίτη δεν αφορά μόνο στην ατελέσφορη κατάληξη, αλλά… «σιγοβράζει» εδώ και ημέρες, εξαιτίας των χειρισμών όλων των πολιτικών αρχηγών κατά της διεργασίες και τις διαβουλεύσεις για την κυβέρνηση. Από ορισμένα λόγια του Προέδρου της Δημοκρατίας, όμως, φαίνεται ότι σκέφτηκε ακόμη και το ενδεχόμενο της παραίτησης. Σταχυολογώ μερικές φράσεις του στη συνάντησή του

με το Φώτη Κουβέλη:

«Και μέσα σε αυτήν την κατάσταση που πάρα πολύ καθαρά περιγράφει ο κ. Παπαδήμος, ότι βλέπει ο Ιούνιος να είναι πλέον μήνας της τραγωδίας της Ελλάδος, εμείς δεν μπορούμε να συγκροτήσουμε μία κυβέρνηση. Δηλαδή, θέλω να πω ότι προσωπικά δεν το αντέχω και δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Θα υποχρεωθώ και εγώ να μιλήσω στον ελληνικό λαό, να πω ότι αυτή είναι η κατάσταση, αυτά είναι τα δεδομένα, αυτές είναι οι απόψεις των κομμάτων. Από εκεί και πέρα, και εγώ είμαι συνυπεύθυνος για την κατάσταση που μπορεί να δημιουργηθεί. Μπορεί κανείς να αναρωτηθεί: “Τι έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Δεν μπόρεσε να τους πείσει να συγκροτήσουν μία κυβέρνηση, η οποία στο κάτω-κάτω να ήταν μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας; Άφησε τον τόπο να πάει προς την καταστροφή;”. Είναι μεγάλο το φορτίο. Δεν μπορώ να το ανεχθώ». Ο νοών νοείτω.

Keywords
Τυχαία Θέματα