Σκυλοκαβγάς στη Βουλή

Το αντίπαλο δέος του Θιβετιανού Μαντρόσκυλου θα μπορούσε να είναι το κανίς. Ένα από τα παρεξηγημένα σκυλιά που το λένε και σκύλο του καναπέ διότι θέλει συνήθως να ανεβαίνει στον καναπέ. Λίγοι ίσως γνωρίσουν ότι τα σημερινά σκυλιά του «καναπέ» έχοντας περάσει μέσα στους αιώνες από όλα τα εργασιακά «πόστα» – από κυνηγετικά και τσοπανόσκυλα, έως οδηγοί τυφλών, φύλακες και πολεμικά σκυλιά και από κυνηγοί τρούφας αλλά και πουλιών έως και σκυλιά τσίρκου – εξελίχτηκαν σε ένα από τα καλύτερα σκυλιά συντροφιάς που θα μπορούσε να ονειρευτεί ένας άνθρωπος. Αποτελούν μάλιστα τον ιδανικότερο υποψήφιο σκύλο

για τους υστερικούς με την καθαριότητα, αφού δε χάνουν τρίχα και δεν προκαλούν αλλεργίες.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά τους είναι η φιλική συμπεριφορά, ο πιστός και τρυφερός χαρακτήρας, η υπομονή με τα παιδιά και η διάθεση για μάθηση.

Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά τώρα; Για να δούμε ποιες θα μπορούσαν να είναι ομοιότητες του συγκεκριμένου τύπου μαντρόσκυλου με έναν υπουργό Κυβέρνησης υπό καθεστώς Μνημονίων και του κανίς με έναν βουλευτή του ΚΚΕ.

Για τους εργαζόμενους του Αστέρα Βουλιαγμένης ήταν το αντικείμενο της συζήτησης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη το πρωί στη Βουλή. Η συζήτηση ξέφυγε όμως όταν ο βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε τον παριστάμενο υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο «μαντρόσκυλο των επιχειρηματιών και των συμφερόντων» εκτιμώντας ότι ανάλογη τύχη θα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που θα αποκρατικοποιηθούν.

«Δεν ενδιαφέρεται ο κόσμος αν εγώ είμαι μαντρόσκυλο και εσείς σκυλάκι του καναπέ. Η λογική του κεκτημένου δεν υπάρχει πλέον», απάντησε ο υφυπουργός Εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα