Στα χέρια Αρβανιτόπουλου οι διαθεσιμότητες στα ΑΕΙ

Την ευθύνη υλοποίησης του μέτρου της διαθεσιμότητας των 1.700 περίπου διοικητικών υπαλλήλων από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ αναλαμβάνει, θέλοντας και μη, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προκειμένου να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός των 12.500 υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας που προβλέπεται στη συμφωνία με την τρόικα.

Στις 14:30 σήμερα συνεδριάζει, στο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο

Μεταρρύθμισης προκειμένου να εγκρίνει την πρόταση Αρβανιτόπουλου για την κατάργηση θέσεων ή τομέων στα πανεπιστήμια, από όπου στη συνέχεια θα προέλθουν οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Εν συνεχεία, θα υπάρξει κάποιας μορφής νομοθετική πράξη δηλαδή τροπολογία ή, ιδεατά για την κυβέρνηση, κοινή υπουργική απόφαση με την οποία την ευθύνη αξιολόγησης των υπαλλήλων που θα διατεθούν θα αναλάβει τριμελής επιτροπή στο Υπουργείο, η οποία και θα βαθμολογήσει το προσωπικό με διαδικασίες ΑΣΕΠ

Τέλος, θα ακολουθήσει νέα απόφαση με την οποία, ονομαστικά πλέον, το επιλεγέν προσωπικό θα τίθεται σε διαθεσιμότητα διάρκειας έως 8 μηνών. Εντός αυτού του διαστήματος, οι εν λόγω υπάλληλοι είτε θα πρέπει να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις είτε, στο τέλος του 8μήνου, να απολυθούν.

Η πρωτοβουλία Αρβανιτόπουλου να προχωρήσει μονομερώς στην αξιολόγηση και διαθεσιμότητα του προσωπικού, που είχε προαναγγείλει το matrix24.gr εδώ και μία εβδομάδα, αποτελεί αναγκαστική επιλογή καθώς οι εντολές του Μαξίμου είναι ρητές ως προς την επίτευξη των προαπαιτουμένων, ωστόσο αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω ένταση στα πανεπιστήμια, οι επικεφαλής των οποίων θα κινηθούν ακόμη και νομικά ισχυριζόμενοι παραβίαση του αυτοδιοίκητου. Το μόνο καλό νέο για την κυβέρνηση, στο εκπαιδευτικό μέτωπο, είναι η εικόνα κόπωσης που παρατηρείται ήδη μεταξύ των καθηγητών και οι πληροφορίες που θέλουν το συνδικαλιστικό τους να διστάζει για μακρά παράταση της απεργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα