Στα …κάγκελα το ΠΑΣΟΚ για τους κυβερνητικούς αιφνιδιασμούς

09:27 6/6/2013 - Πηγή: Matrix24

«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε αυτό. Θα μαθαίνουν όλοι τις θέσεις και τις διαφωνίες μας πλέον», διαμηνύουν στελέχη της Ιπποκράτους, εκτιμώντας πως «δεν μπορούν να μιλούν αυτοί για ευθύνες, όταν μας αιφνιδιάζουν διαρκώς και παρουσιάζουν την κυβέρνηση περίπου ως …φτερό στον άνεμο», όπως λένε, φέρνοντας ως παράδειγμα όσα έκαναν ερήμην των κυβερνητικών τους εταίρων στο θέμα του αντιρατσιστικού νόμου, αλλά και τις δηλώσεις Σκορδά για τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία.

Συνεχίζοντας λοιπόν στην ίδια τακτική, μόνο χθες, το ΠΑΣΟΚ

έσπευσε να σχολιάσει την … «κυοφορία πολλών μηνών» εωσότου το υπουργείο Οικονομικών παρουσιάσει τελικά την πρότασή του για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, προσθέτοντας με νόημα ότι «περιμένουμε να παρουσιάσει την πρότασή του και γραπτά με παραδείγματα»… Χαιρέτησε πάντως την ενσωμάτωση προτάσεων και παρατηρήσεων της Ιπποκράτους, με κοινό παρονομαστή την αρχή της φορολογικής δικαιοσύνης, και έσπευσε να υπενθυμίσει την «προσωρινότητα» του «χαρατσιού», την αποτελεσματικότητά του, αλλά και την έλευση πια της κατάλληλης ώρας ώστε «να προχωρήσουμε στη ρύθμιση για ενιαίο φόρο ακινήτων». Η παρέμβαση στην πραγματικότητα, έγινε μόνο και μόνο για να κατοχυρώσει την κατάθεση των απόψεών του το ΠΑΣΟΚ και να βγει μπροστά διεκδικώντας εκείνο τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Το ίδιο και οι προτάσεις βελτίωσης του νομοσχεδίου για τα δάνεια, όπως τις παρουσίασε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητώντας παράταση της προστασίας από πλειστηριασμούς τουλάχιστον ως τις 31 Δεκεμβρίου 2014, την επέκταση του νόμου πέραν από τα εξυπηρετούμενα και στα δάνεια που σταμάτησαν να εξυπηρετούνται τους τελευταίους 18 μήνες, την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων, την ένταξη στην ρύθμιση και των δανείων του ΟΕΚ κ.ο.κ.

Το στίγμα άλλωστε των προθέσεων του ΠΑΣΟΚ στο εξής, έδωσε ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι το κόμμα του δεν εκβιάζεται και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να υποκύψει στις απειλές περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, κάθε φορά που το Μαξίμου νιώθει πιεσμένο. «Δε δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας», είπε, μιλώντας στο «Βημα FM», θυμίζοντας ότι ενώ έπεσε από το 44% στο 12% το ΠΑΣΟΚ κράτησε υπεύθυνη στάση στηρίζοντας την κυβέρνηση. Αναφερόμενος δε, συγκεκριμένα πια, στο θέμα των εκλογών που εγείρεται από στελέχη της ΝΔ σε κάθε ευκαιρία, αναρωτήθηκε αν τους …εκβιάζουν, διαμηνύοντας πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Έθεσε λοιπόν θέμα θεσμικής λειτουργίας της κυβέρνησης, νέας προγραμματικής συμφωνίας και βεβαίως …ανασχηματισμού, που εξακολουθεί να παραμένει ζωτικής σημασίας θέμα για το ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα