ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ Η ΔΗΜΑΡ

Ως τη «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» περιγράφουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΗΜΑΡ την αξίωση της τρόικας για νέες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, προαναγγέλλοντας ότι ο Φώτης Κουβέλης δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, στις χθεσινές του δηλώσεις μετά την μαραθώνια σύσκεψη

των πολιτικών αρχηγών, απέκλεισε εντελώς το ενδεχόμενο να δεχθεί ή να στηρίξει η ΔΗΜΑΡ στη Βουλή τυχόν νέες αλλαγές στα εργασιακά, όπως η κατάργηση των τριετιών, η μείωση των αποζημιώσεων κ.ο.κ. Φ

«Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που αξιώνει η τρόικα για τα εργασιακά» ξεκαθάρισε, συγκεκριμένα, ο Φώτης Κουβέλης, προσθέτοντας ότι «η ΔΗΜΑΡ αποκρούει και δεν θα ψηφίσει τα όποια μέτρα αξιώνει η τρόικα σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις». Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης εκφράστηκε με σκληρό τρόπο κατά της τρόικας, επισημαίνοντας πως, όσα ζητά «ισοδυναμούν με ισοπέδωση της εργασίας και περαιτέρω ύφεση και αύξηση της ανεργίας και δεν έχει καμία σχέση με τις μεταρρυθμίσεις του κράτους που πρέπει να γίνουν», ενώ κατηγόρησε τους τεχνοκράτες ότι «διαμελίζουν την κοινωνία».

 «Αποκλείεται»

Στους ίδιους τόνους, στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΔΗΜΑΡ έλεγαν στο matrix24.gr ότι «η ευθύτητα του Φώτη Κουβέλη στις δηλώσεις του διαψεύδει όλους όσοι σπεύδουν να προεξοφλήσουν ότι θα κάνει πίσω και θα αλλάξει γνώμη». Οι ίδιες πηγές αποκλείουν να υπαναχωρήσει η ΔΗΜΑΡ, αν η τρόικα δεν κάνει βήμα πίσω, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υψηλόβαθμοι κομματικοί παράγοντες της ΔΗΜΑΡ στέλνουν μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου να μην συμπεριλάβει τα εργασιακά σε ένα άρθρο με τα υπόλοιπα μέτρα. «Αν το κάνει αυτό ο Σαμαράς, τότε είναι καθαρή αυτοκτονία», προσθέτουν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι και σε αυτή την περίπτωση η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το σύνολο των μέτρων.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φώτης Κουβέλης αποχώρησε από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με την αίσθηση ότι αν είναι να υποχωρήσει κάποιος, αυτός δε θα είναι το Μαξίμου, αλλά η τρόικα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πηγές της ΔΗΜΑΡ επιβεβαίωναν ότι οι τελευταίες απαιτήσεις της τρόικας έχουν φέρει το κόμμα, αλλά και τον Φώτη Κουβέλη προσωπικά, «στα όριά τους», ενώ στις «κόκκινες γραμμές» συμπεριλαμβάνονται και οι απαιτήσεις των «τροϊκανών» για απολύσεις στο Δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα