ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Ένα βήμα πριν τη λειτουργία του είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης σύμφωνα με το γερμανικό οίκο επιχειρηματικών συμβουλών για επενδύσεις, Ρόλαντ Μπέργκερ (Roland Berger).

Στην ιστοσελίδα του βεβαιώνει επίσης ότι «η χρηματοδότηση του οίκου αξιολόγησης είναι πλέον εξασφαλισμένη».

“Μετά από εντατικές διαβουλεύσεις, με χρηματο-πιστωτικές ευρωπαϊκές εταιρείες, απορρέει μία επαρκής δέσμευση υπερ ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης. Ο κ. Μάρκους Κραλλ, σημαίνων στέλεχος του οίκου μας, θα είναι ο ιδρυτής του νέου οίκου αξιολόγησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο δεν αναφέρονται

συγκεκριμένα ποσά χρηματοδότησης, ενώ οικονομικοί κύκλοι στο Βερολίνο εκτιμούν ότι, αν δεν συγκεντρωθούν τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ, η λειτουργία του είναι προβληματική.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, την 17η Απριλίου είχε αναφερθεί ότι ο Ρόλαντ Μπέργκερ «δεν είχε εξεύρει ποσά ικανά να επιτρέψουν τη λειτουργία του πρώτου οίκου αξιολόγησης της Ευρώπης».

Τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο είχε εκφράσει τη λύπη του όχι μόνο  γι΄αυτό το γεγονός αλλά και για την έλλειψη ανταγωνισμού με τους αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης. Επιπλέον είχε επισημάνει ότι  ο οίκος αξιολόγησης της Ευρώπης θα  «πρέπει να χρηματοδοτηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια… καθώς τυχόν κρατική συμμετοχή θα έπληττε, καίρια, την αξιοπιστία του».

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα