ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

Σε ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου βρίσκεται από τις ΗΠΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σκοπός του να ξεπεραστούν οι ενστάσεις του Φώτη Κουβέλη στα εργασιακά και να ψηφιστεί το σύνολο των μέτρων από σύσσωμη την κυβερνητική πλειοψηφία, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης.

Δεν το βάζει κάτω ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Και από τις ΗΠΑ

όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί τις επαφές του στην Ελλάδα, ενόψει της ψήφισης των δύσκολων μέτρων που έρχονται, η οποία θεωρείται «η μητέρα των μαχών» για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Στις επικοινωνίες του χθες τόσο με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όσο και με τον υπουργό Επικρατείας και ‘δεξί χέρι’ του πρωθυπουργού, Δημήτρη Σταμάτη, ο κ.Βενιζέλος, επιχείρησε να βάλει ένα ακόμα ‘λιθαράκι’ στην επιχείρηση να βρεθεί συμβιβαστική λύση για τα εργασιακά. Σκοπός του, να αρθούν οι δριμείες ενστάσεις του Φώτη Κουβέλη και το πακέτο των νέων μέτρων να ψηφιστεί συνολικά από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, διατηρώντας αυτή ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή.

Ειδικότερα, ο κ.Βενιζέλος ζήτησε να διατηρηθεί η επεκτασιμότητα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά και το επίδομα γάμου, εκ των βασικών ‘κόκκινων γραμμών’ της ΔΗΜΑΡ. Πρόκειται άλλωστε για τα δύο θέματα επί των εργασιακών που είχαν θέσει προχθές στον Γιάννη Στουρνάρα, οι υπεύθυνοι επί των Οικονομικών θεμάτων στο ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης και Χρήστος Πρωτόπαπας, σε συνάντηση μαζί του και για τα οποία είχαν τότε πάρει τη διαβεβαίωση ότι ο υπουργός Οικονομικών τα συζητάει με την τρόικα. Επιπλέον, εξέφρασε την επιθυμία του να μιλήσει με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κάτι που θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνει, προτού επικοινωνήσει εκ νέου με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, όπως είχε κάνει και την παραμονή της αναχώρησής του για την Αμερική.

Με τον τρόπο αυτό πάντως, ο κ.Βενιζέλος θέλησε να ‘απαντήσει’ και στους επικριτές του εντός του ΠΑΣΟΚ, όπως τον πρώην υπουργό Σωκράτη Ξυνίδη, που σε ένα αιχμηρό του σχόλιο χθες με τίτλο «ένα ερώτημα και πέντε πιθανές απαντήσεις» στην προσωπική του ιστοσελίδα, αναρωτιόταν «εάν ο Παπανδρέου είχε φύγει ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες την ώρα που κλείνει δεν κλείνει η συμφωνία με την τρόικα, τι θα είχαν πει τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί του αντίπαλοι; Ότι είναι “Γιωργάκης” και λίγος; Ότι το σκάει στο εξωτερικό; Ότι πάει στην πατρίδα του; Ότι πάει να πάρει εντολές; Άει στον αγύριστο;»…

Keywords
Τυχαία Θέματα