ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Ο ΠΟΥΤΙΝ

Την πρώτη περιοδεία στη Μέση Ανατολή έπειτα από 7 χρόνια με πρώτο του σταθμό το Ισραήλ πραγματοποιεί από σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν με κυριότερα θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει να είναι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και η συνεχιζόμενη κρίση στη Συρία.

Ο Πούτιν θα μείνει μόνο σήμερα στο Ισραήλ ενώ αύριο θα έχει συζητήσεις στη Βηθλεέμ με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και στη συνέχει θα αναχωρήσει για την Ιορδανία όπου θα συναντηθεί με τον βασιλιά Αμπντουλάχ.

Σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος εγκαινίασε στη Νετάνια, βόρεια του Τελ Αβίβ, μνημείο

για του στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού που συνέβαλαν στη νίκη κατά των Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον ισραηλινό πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του μνημείου στο Τελ Αβίβ ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες δήλωσε:

«Η Ρωσία, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ήττα της Ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι η ίδια Ρωσία που μπορεί να προβεί σε μια ακόμη αποφασιστικής σημασίας συνεισφορά, αυτή τη φορά για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή» είπε και εξέφρασε τις  ανησυχίες του Ισραήλ σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Είμαι πεπεισμένος πως η Ρωσία, η οποία νίκησε τον φασισμό, δεν θα επιτρέψει οι σημερινές απειλές να συνεχιστούν. Ούτε η Ιρανική απειλή. Ούτε η αιματοχυσία στη Συρία»  τόνισε ο Πέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα