Στην Eurobank το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Στον έλεγχο της Eurobank πέρασε το «νέο» Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μετά από απόφαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. H συνεδρίαση του ΤΧΣ ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και επιλέγει η προσφορά της Eurobank.

Χθες Παρασκευή το ταμείο είχε αποφασίσει την μεταβίβαση της Proton Bank επίσης στην Eurobank.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΧΣ: “το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ολοκλήρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και αποφάσισε να προχωρήσει με την πώληση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Eurobank. Το ΤΧΣ και η Eurobank θα συνεργαστούν με στόχο να υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013. Στη διαγωνιστική διαδικασία, έλαβαν μέρος τέσσερις (4) ελληνικές τράπεζες, η Alpha Bank, η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank και ο όμιλος Πειραιώς. Η Goldman Sachs ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ για την εν λόγω συναλλαγή”.

Μετά την επιλογή της Eurobank και για τις δυο τράπεζες, στόχος των αρχών είναι η τελική συμφωνία να υπογραφή το αργότερο νωρίς αύριο το πρωί έτσι ώστε και το ΤΤ και η Proton να λειτουργήσουν κάτω απο την ομπρέλα του νέου ομίλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα