Στην δημοσιότητα οι φορολογικές δηλώσεις Ραχόι

18:48 9/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Όπως προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις του Ραχόι από το 2003 και έπειτα, ο νυν πρωθυπουργός της Ισπανίας τουλάχιστον για αυτό το διάστημα δεν βαρύνεται με χρηματισμό από κατασκευαστικές εταιρείες – το ονομαστό σκάνδαλο Μπάρθενας, που η εφημερίδα «El Pais» έφερε στην επιφάνεια και ενέπλεκε υψηλόβαθμο στέλεχο του κυβερνώνοντος Λαϊκού Κόμματος (PP).

Τα στοιχεία αναρτήθηκαν το Σάββατο στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης. Σύμφωνα με αυτά, ο ισπανός νυν πρωθυπουργός κέρδισε την τελευταία δεκαετία μέχρι 147.620 ευρώ το χρόνο. Συνολικά σε αυτήν την περίοδο, έχει πληρώσει φόρο

870.292 ευρώ.

Στη φερόμενη «λίστα κρυφών δωρεών» του PP που είχε δημοσιεύσει η El Pais, εμφανίζονταν -εκτός από γενναιόδωρες χορηγίες κατασκευαστικών εταιρειών και πληρωμές προς τα υψηλόβαθμα στελέχη του Λαϊκού Κόμματος, του Μαριάνο Ραχόι συμπεριλαμβανομένου.

Η υπόθεση είχε προσθέσει στην πίεση που ασκείτο τον τελευταίο καιρό στο κυβερνών κόμμα λόγω του σκανδάλου του πρώην ταμία του, κάνοντας μάλιστα την αντιπολίτευση να ζητά την παραίτηση του Ραχόι. Ο ισπανός πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως δεν σκοπεύσει να κάνει κάτι τέτοιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα