ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΓΚΕΛΕΣ, Η ΔΗΜΑΡ

Την προσήλωση της ΔΗΜΑΡ στην συνοχή και την ενότητα της κυβέρνησης συνεργασίας, προκειμένου να μην απειληθεί η δεδηλωμένη της στη Βουλή και να προωθήσει το κυβερνητικό της έργο επισημαίνουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους στελέχη του κόμματος του Φώτη Κουβέλη.


Του Γιώργου Μελιγγώνη

Με αφορμή τα όσα ακούστηκαν για δυσφορία του κ. Κουβέλη από τη στάση που κράτησε στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin ο υπουργός Οικονομικών,

Γιάννης Στουρνάρας, πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ επισημαίνουν ότι «δεν μπήκαμε στην κυβέρνηση για να δημιουργήσουμε πρόβλημα, αλλά για να προωθούμε λύσεις, επί τη βάσει της προγραμματικής συμφωνίας και της συνεννόησης μεταξύ των τριών κομμάτων». Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, αυτή τη στάση θα τηρήσει και σήμερα το απόγευμα ο Φώτης Κουβέλης, προσερχόμενος στη σύσκεψη κορυφής των τριών αρχηγών, όπου θα ενημερωθούν από τον κ. Στουρνάρα για τους καρπούς της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες, αλλά και για τις δεσμεύσεις της Ελλάδας, την τήρηση των οποίων ζητούν εμφατικά οι δανειστές της.

«Άδειασαν» τον Νικολόπουλο

Εξάλλου, το γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ είναι προσηλωμένη στην ενότητα και τη συνοχή της κυβέρνησης φάνηκε και από τη στάση που τήρησε απέναντι στην παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας, Νίκου Νικολόπουλου. Καίτοι σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους, στελέχη της ΔΗΜΑΡ επεσήμαιναν ότι «ο Σαμαράς έπρεπε να προσέξει ιδιαιτέρως σε ποιους θα ανέθετε κυβερνητικές ευθύνες», ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος έριξε το λίθο του αναθέματος αποκλειστικά και μόνο στον παραιτηθέντα. Μάλιστα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ο κ. Παπαδόπουλος καταλόγισε στον Νίκο Νικολόπουλο προσωπικές φιλοδοξίες. «Είναι δεδομένο ότι ο κ. Νικολόπουλος θα ήθελε να ήταν αυτός υπουργός και όχι ο κ. Βρούτσης. Ενδεχομένως να ένιωθε και υποτιμητικά στη συγκεκριμένη θέση του υφυπουργού, γιατί μπορεί να νιώθει ότι είναι πολύ σπουδαίο στέλεχος. Βεβαίως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Η άποψή μας είναι ότι σχετίζεται με προσωπικές φιλοδοξίες και ενδεχομένως με ενδο-νεοδημοκρατικά ζητήματα», είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι η ΔΗΜΑΡ θα περιμένει να τηρηθεί και από τα άλλα κόμματα που συγκυβερνούν,αλλά ιδιαιτέρως από τη ΝΔ, η ίδια στάση, σε περίπτωση που κάνουν «γκέλες» κυβερνητικά στελέχη που προτάθηκαν από τη ΔΗΜΑΡ.

Εξάλλου, χθες, την αρχή έκανε η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, που είχε προταθεί από το Φώτη Κουβέλη, και η οποία παραδέχθηκε στη ΝΕΤ ότι… «ήρθε γιατί δεν έχει δουλειά να κάνει στο υπουργείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα