Στις 120.000 οι αιτήσεις για μια θέση σε παιδικό σταθμό

Τα εμπόδια ωστόσο δεν λείπουν, καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων, φέτος αναμένεται διπλασιασμός των αιτήσεων από δικαιούχες μητέρες, λόγω της εκτίναξης των ποσοστών ανεργίας και της μείωσης του οικογενειακού εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών.

Έτσι, ενώ πέρυσι είχαν φιλοξενηθεί στους παιδικούς, μέσω του προγράμματος, 60.000 βρέφη και νήπια σε όλη τη χώρα, φέτος ο αριθμός εκτιμάται ότι θα εκτοξευθεί στις 120.000 αιτήσεις, ενδεχομένως και περισσότερες, όπως γράφει το «Έθνος».

Ωστόσο, έχουν εξασφαλιστεί 150 εκατ. ευρώ για τη συνέχιση του προγράμματος που αντιστοιχεί σε 60.000

επιδοτούμενες θέσεις παιδιών.

Το υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσει άμεσα στον καταρτισμό των κριτηρίων (εισοδηματικά) για την εγγραφή των παιδιών, ώστε οι δομές να είναι έτοιμες κατά την έναρξη του σχολικού έτους. Ενδέχεται η μείωση στο πλαφόν του οικογενειακού εισοδήματος που είναι πιθανόν να κυμαίνεται στα 30.000 ευρώ ώστε να επωφεληθούν τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα. Πέρυσι το αντίστοιχο ποσό ήταν στα 40.000 ευρώ.

Εξετάζεται ακόμα οι ιδιωτικοί και δημοτικοί παιδικοί σταθμοί να μειώσουν το ποσό που λαμβάνουν σε μηνιαία βάση για το κάθε παιδί.

Keywords
Τυχαία Θέματα