Στο δόκανο των οικονομικών εισαγγελέων εκπρόσωποι των ΟΤΑ

Με παραγγελία των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη το ΣΔΟΕ θα κάνει φύλλο και φτερό όλα τα φρορολογικά και τραπεζικά στοιχεία που έχουν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, ταμεία ΟΤΑ, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και μέλη Οικονομικών Επιτροπών που από το 2003 και εντεύθεν έχουν διαχειριστεί δημόσιο χρήματα. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται – σύμφωνα με την ίδια παραγγελία- επιθεωρητές του Υπουργείου μεταφορών και Επικοινωνιών, του Υπουργείου

Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Εργασίας.

Για όσους ο έλεγχος εντοπίσει σκιές στο φορολογικό προφίλ των ελεγχόμενων θα ακολουθήσει έρευνα και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος . Για κάθε έναν από τους ελεγχόμενους εφόσον προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων (υπεξαίρεση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος ) θα σχηματίζεται αυτοτελής δικογραφία και θα διαβιβάζεται ο φάκελος στη δικαιοσύνη προκειμένου να λογοδοτήσουν οι εκάστοτε υπαίτιοι.

Στόχος των εισαγγελέων , όπως σημείωναν δικαστικές πηγές, είναι να ελεγχθούν εξονυχιστικά όσοι έχουν ήδη διατελέσει εκπρόσωποι στους ΟΤΑ, αλλά κυρίως να λάβουν το μήνυμα οι διάδοχοί τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα