Στο κατώφλι του ανακριτή και δεύτερος πρώην Υπουργός για τα εξοπλιστικά

Οι ανακριτές Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος , οι οποίοι συνεχίζουν τις έρευνές τους , έχουν καλέσει για αύριο σε απολογία τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη και τον γιο του Μιχάλη Μιχαηλίδη προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος (κακούργημα).

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικοί λειτουργοί αναζητώντας τον

πραγματικό δικαιούχο της off shore εταιρείας με την επωνυμία Beeston, που είχαν εντοπίσει αναζητώντας τα ίχνη της διαδρομής του μαύρου πολιτικού χρήματος στην «υπόθεση Τσοχατζόπουλου» … έπεσαν πάνω τον πρώην Υπουργό της Κύπρου και τον γιο του.

Το καμπανάκι χτύπησε για τους ανακριτές όταν -κατά τις ίδιες πληροφορίες- εντόπισαν ότι ύποπτα εμβάσματα ,που φτάνουν τα 10 εκατομμύρια δολάρια , φεύγουν από την «αγνώστου πατρός» υπεράκτια εταιρεία και καταλήγουν σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη, στον οποίο ο ίδιος εμφανίζεται ως συνδιαχειριστής ο πατέρας του.

Μέρος των εμβασμάτων αυτών μάλιστα, φέρεται να έχει διακινηθεί μέσω της Βeeston , απευθείας από τον λογαριασμό του Σύρου Αλ Ζαγιάντ Φουάντ για τον οποίο οι Έλληνες ανακριτές έχουν ήδη εκδώσει ένταλμα σύλληψής του , καθώς τον συνδέουν με την υπόθεση των TOR M-1 .

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα Μιχαηλίδης είχε … πέσει για πρώτη φορά στο ανακριτικό τραπέζι από τον συγκατηγορούμενο εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπυολο, Νίκο Ζήγρα, ο οποίος του είχε αποδώσει συγκεκριμένο ρόλο κάνοντας λόγο για μεταφορά χρηματικών ποσών με βαλίτσα.

Τότε, ήταν άμεση η αντίδραση του Ντίνου Μιχαηλίδη, ο οποίος είχε αμέσως προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη -σε ποινικό και αστικό επίπεδο- ζητώντας την τιμωρία του Νίκου Ζήγρα. Ωστόσο, ο κατηγορούμενος, δεν έχει αναιρέσει τους ισχυρισμούς του ,αλλά αντίθετα τους έχει επαναδιατυπώσει και διαρκούσης της δίκης με βασικό κατηγορούμενο του πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ισχυρισμοί βέβαια, που μένει να αξιολογηθούν από τους φυσικούς δικαστές που θα κρίνουν την υπόθεση Τσοχατζόπουλου και θα … μιλήσουν με την απόφασή τους .

Keywords
Τυχαία Θέματα