ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΣΗΧΘΗ Ο ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΘΕΙΣ ΧΟΣΝΙ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ

18:10 2/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Στο νοσοκομείο της φυλακής Τόρα εισήχθη ο καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, ενώ αναστάτωση έχει προκληθεί σε όλη την χώρα από την απόφαση του Δικαστηρίου.


Σε μαζικές διαδηλώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αθώωση των έξι αξιωματούχων ασφαλείας στη δίκη για τη δολοφονία διαδηλωτών

καλούν σήμερα οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, ενώ ο υποψήφιος του σχηματισμού Μοχάμεντ Μόρσι χαρακτήρισε την ετυμηγορία ως «φάρσα» και ζήτησε να διεξαχθεί νέα δίκη για τον έκπτωτο πρόεδρο της Αιγύπτου και για τους άλλους κατηγορουμένους. Τόνισε δε ότι: «Ο εισαγγελέας δεν εκπλήρωσε πλήρως το καθήκον του και δε συγκέντρωσε επαρκείς αποδείξεις για να καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία των διαδηλωτών».

Κρατώντας «ίσες» αποστάσεις, ο Άχμεντ Σαφίκ, πρώην πρωθυπουργός του Μουμπάρακ και αντίπαλος του Μόρσι στις προεδρικές εκλογές δήλωσε ότι: «Οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να είναι σεβαστές» και πρόσθεσε ότι η σημερινή απόφαση δείχνει ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Υπενθυμίζουμε ότι τις πρωινές ώρες το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Χόσνι Μουμπάρακ για εμπλοκή του στο θάνατο 850 διαδηλωτών στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης που ανέτρεψε το καθεστώς του. Βέβαια, το αίτημα των εισαγγελικών Αρχών για επιβολή ποινής θανάτου στον 84χρονο Μουμπάρακ δεν έγινε δεκτό. Ωστόσο, έντονες ήταν οι αντιδράσεις στην απόφαση του δικαστηρίου για παραγραφή των αδικημάτων των υιών Μουμπάρακ, Αλάα και Γκαμάλ, αλλά και η αθώωση των έξι αξιωματούχων

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε εντός της δικαστικής αίθουσας έπειτα από την ανάγνωση της ετυμηγορίας, ενώ ο δικηγόρος του δήλωσε πως ο Μουμπάρακ θα ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του.

«Άκυρη η απόφαση! Ο λαός θέλει την κάθαρση της δικαιοσύνης!» φώναζαν δικηγόροι, οργισμένοι μετά την αθώωση των έξι αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας που κατηγορούνταν για συνέργεια στο θάνατο των διαδηλωτών και μετά την ανακοίνωση της παραγραφής των αδικημάτων για τους γιούς του Μουμπάρακ Αλάα και Γκαμάλ, οι οποίοι δικάζονταν για διαφθορά.

Οργισμένοι διαδηλωτές έξω από το δικαστήριο πέταξαν πέτρες στις δυνάμεις ασφαλείας και ακολούθησαν συγκρούσεις. Η τηλεόραση έδειξε εικόνες με άνδρες να έχουν πιαστεί στα χέρια κι έναν νέο άνδρα να έχει ματωμένο λαιμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα