Στον ρυθμό των Soul Jazz Orchestra

Από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν το 2002 στον Καναδά οι Soul Jazz Orchestra αναρριχήθηκαν στην κορυφή του είδους τους. Soul, Jazz , Afro, Latin αλλά και ήχοι των 60s και 70s αναμιγνύονται με τρόπο κομψό, μεταφέροντας τα ανεξίτηλα αποτυπώματα του Fela Kuti και του Μαnu Dibango στις μουσικές του σήμερα με ένα μοναδικό τρόπο που μόνο οι SJO γνωρίζουν. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η σύνδεση του ήχου τους με ονόματα όπως Μulatu Astatke, Quantic,

Sun Ra, Coltrane ή Sanders (και άλλα jazz ιερά τέρατα). Το Mista President ήταν το εισιτήριο τους σε όλα τα ενημερωμένα ραδιόφωνα ανά τον κόσμο καθώς έγινε το αγαπημένο τραγούδι παραγωγών και ακροατών.

Μετά από ένα τόσο δυναμικό ξεκίνημα το μόνο που έμενε ήταν να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία. Έτσι και έγινε το 2008 με το δεύτερο τους άλμπουμ «Manifesto», το οποίο τους εγκαθίδρυσε ως γνήσιους εκφραστές της afro beat μουσικής σκηνής. Το 2010 κυκλοφορούν το «Rising Sun» μπαίνοντας σε καινούργια μουσικά μονοπάτια αποτελούμενα από jazz, αφρικάνικους ρυθμούς και cinematic ήχους, χωρίς να ξεχνούν τις ρίζες τους. Σημειώνεται ότι και ο Gilles Peterson του BBC Radio One δηλώνει φανατικός θαυμαστής της μουσικής τους.

Οι Bet επιστρέφουν στο Gazarte μετά την εξαιρετική τους εμφάνιση δίπλα στους Monophonics και αυτή τη φορά θα ανοίξουν τα live των Soul Jazz Orchestra. Οι Bet θα παρουσιάσουν κομμάτια από το EP τους «In motion» που πρόσφατα κυκλοφόρησε, καθώς και από τον επερχόμενο δίσκο τους που κάνει ακόμα πιο σαφή την μουσική τους πρόταση και το power soul ύφος τους.

INFO: Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι, 210 3460347, 210 3452277. Εισιτήρια: A’ Ζώνη 20 ευρώ,  Β’ Ζώνη 15 ευρώ,  όρθιοι 10 ευρώ. 

Keywords
Τυχαία Θέματα