ΣΤΡΟΦΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ, ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΘΕΜΟΥ

18:55 9/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Στροφή 180 μοιρών έκανε σήμερα ο Χρήστος Ζαχόπουλος, ζητώντας την αθώωση του εκδότη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα Θέμου Αναστασιάδη, ο οποίος  κατηγορείται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων μέσω της διακίνησης του ροζ DVD  με υλικό από προσωπικές στιγμές του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού με την  άλλοτε συμβασιούχο Εύη Τσέκου.

Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη σε γραπτή δήλωσή του υποστηρίζει ότι  ο φερόμενος ως κομιστής του οπτικοακουστικού υλικού δεν προέβη στην ενέργεια αυτή με σκοπό να παραβιάσει τον ποινικό

νόμο για τα προσωπικά δεδομένα, αλλά θέλοντας να προστατέψει τον ίδιο τον Χρ. Ζαχόπουλο και την τότε κυβέρνηση.

« Όσον αφορά το ζήτημα ότι παρέδωσε στον κ. Ανδριανό το DVD δεν έχω προσωπική αντίληψη και συνεπώς δεν μπορώ να γνωρίζω. Στην υποτιθέμενη περίπτωση που ήθελε να υποτεθεί ότι η υλική πράξη της παράδοσης έγινε από το Θ. Αναστασιάδη, δηλώνω βεβαίως και κατηγορηματικώς , γνωρίζοντας την ποιότητα του δημοσιογράφου ότι δεν είχε πρόθεση να παραβιάσει τα προσωπικά μου δεδομένα. Αντίθετα, θεωρώ ότι διαισθανόμενος ότι κάποιοι ήθελαν ν’ ασκήσουν επιρροή πάνω μου για να επηρεάσουν την πολιτική μου δραστηριότητα, απευθύνθηκε στο κατ’ εξοχή αρμόδιο πρόσωπο, τον κ. Ανδριανό, έχοντας συναίσθηση για να προστατευτεί η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά».

Με αυτά τα λόγια προσπάθησε να εξηγήσει ο Χρ. Ζαχόπουλος τους λόγους για τους οποίους δεν ζητά την τιμωρία του Θ. Αναστασιάδη ,αλλά και του δημοσιογράφου της ίδιας εφημερίδας  Γ. Μακρυγιάννη.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τους άλλους δύο κατηγορούμενους, την Εύη Τσέκου και τον δικηγόρο Χρήστο Νικολουτσόπουλο, φαίνεται πως – τουλάχιστον προς το παρόν – δεν υπάρχει πεδίο ενδεχόμενου εξωδικαστικού συμβιβασμού. Έτσι, η γραπτή δήλωση απαλλαγής των δύο κατηγορουμένων καταχωρίστηκε στα πρακτικά και ο Χρ. Ζαχόπουλος συνέχισε την κατάθεσή του.

Η παραίτηση αλλά και η σκέψη της αυτοκτονίας, ήταν,  όπως είπε,  όσα πέρασαν  από το μυαλό του:  «Ό,τι  είχα κάνει μία ζωή και ήμουν περήφανος, κινδύνευε να ποδοπατηθεί σε ένα κλίμα αθλιότητας, όπως και έγινε», είπε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού.

Για ερωτική «παγίδα», μίλησε καταθέτοντας στο δικαστήριο η σύζυγός του Πέρσα  Ζαχοπούλου. Από την πλευρά του ο γιος του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Θανάσης Ζαχόπουλος εξεταζόμενος  υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το επίμαχο DVD ήταν ένας μοχλός πίεσης προς τον πατέρα του. «Στο μοναδικό σημείο που μπορούσε κανείς να κτυπήσει τον πατέρα μου ήταν η οικογένειά του. Ζούσε μια ηθική ζωή και ήταν πολύ συνεπής στις πράξεις του».

Η  εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί στις 24 Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα