«ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ»

Ευθεία παρέμβαση στο εύθραυστο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας επιχειρεί εκ νέου Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων, Όλι Ρεν. 

«Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις» δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Οικονομίας Ολι Ρεν, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις θα μπορέσουν σύντομα να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνασπισμού. Οι δηλώσεις του επιτρόπου Ρεν για την Ελλάδα,

έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των εαρινών οικονομικών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα 27 κράτη- μέλη της ΕΕ.

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον οι δυσοίωνες προβλέψεις της Επιτροπής για την ελληνική οικονομία μαρτυρούν την αποτυχία του Μνημονίου, ο Όλι Ρεν απάντησε πως δεν συμφωνεί, τονίζοντας ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δημιουργήθηκαν την προηγούμενη δεκαετία. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα ζούσε επί μια δεκαετία πέρα από τις δυνατότητές της, βασισμένη στον δανεισμό. Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, η κατάσταση αυτή δεν ήταν βιώσιμη και η Ελλάδα έπρεπε να λάβει μέτρα για να αποκαταστήσει τα δημοσιοοικονομικά της.

Καταλήγοντας, ο Ο. Ρεν τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα και η ευρωζώνη υποστήριξαν την Ελλάδα με πολύ σημαντικά ποσά, με στόχο η ελληνική οικονομία να οδηγηθεί σε βιώσιμα επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα