Συμφωνία για κυβερνητικό έλεγχο 3Χ3

Τρόπους βελτίωσης της κυβερνητικής λειτουργίας ώστε να αποφεύγονται οι γκάφες αλλά και οι αιφνιδιασμοί, με πλέον πρόσφατο παράδειγμα την πρωτοβουλία του Μαξίμου για την αναθεώρηση του νόμου περί Ιθαγένειας, συζήτησαν ο Πρωθυπουργός και οι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ κατά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Μαtrix24.gr, οι τρεις συμφώνησαν στη συγκρότηση τριμερούς επιτροπής στην οποία και θα συμμετέχουν

τρεις εκπρόσωποι από κάθε κόμμα, ανάλογα με το πεδίο ενδιαφέροντος.

Συνολικά, συνεπώς, 9 στελέχη από τα τρία κόμματα θα επιδιώξουν να περιορίσουν τις εστίες τριβών, κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο έναντι της δύσκολης κοινοβουλευτικής και πολιτικής συνέχειας.

Μέχρι σήμερα αυτό το ρόλο έχουν αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης, οι κ. Στ. Αγγελούδης και, για τα οικονομικά, Φιλ.
Σαχινίδης από το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ.

Το αίτημα για περισσότερο συντονισμό προκειμένου να αποφεύγονται αιφνιδιασμοί και εικόνες που πλήττουν τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης έθεσαν με έμφαση προς τον κ. Σαμαρά τόσο ο Ευ. Βενιζέλος όσο και ο Φ. Κουβέλης. Αμφότεροι, άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που έδειξαν αιφνιδιασμένοι από τις κινήσεις του Μαξίμου. Στόχος είναι πριν από οποιαδήποτε μείζονα κυβερνητική πρωτοβουλία να υπάρχει ενημέρωση αλλά και διαβούλευση με τους κυβερνητικούς εταίρους.

Η συγκρότηση της 3 Χ 3 Επιτροπής, που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, αποτελεί, ενδεχομένως, το πρώτο βήμα μίας σειράς αλλαγών στην κυβέρνηση, που θα περιλαμβάνει και τα πρόσωπα. Ωστόσο, από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ δηλώνονταν με έμφαση ότι κατά τη συνάντηση μεταξύ των κ.κ. Σαμαρά και Κουβέλη δεν συζητήθηκε το ζήτημα του ανασχηματισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα