ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΓΙΑ… ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Μπορεί η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Αλέξη Τσίπρα να κράτησε 35 ολόκληρα λεπτά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μιλούσαν για τη σύνθεση της υπό σχηματισμό κυβέρνησης.

Μαθαίνω ότι… το συγκεκριμένο θέμα το έλυσαν εντός 5λέπτου, αφού και οι δυο ήξεραν προκαταβολικά ότι η συνάντηση

δε γίνεται για συνεργασία. Ο Αντώνης Σαμαράς περιορίστηκε να ζητήσει μόνο από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «να μη βγάζει συνέχεια τον κόσμο στους δρόμους» και ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι θα είναι εποικοδομητική η στάση του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στη συνέχεια, η συζήτηση… επικεντρώθηκε στην τεκνοποίηση, αφού ο Σαμαράς έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το χρόνο γέννησης του δεύτερου Τσίπρα τζούνιορ. Αυτό, άλλωστε, φάνηκε και στις κάμερες, με τον πρόεδρο της ΝΔ να ρωτά «πότε περιμένετε τη γέννα» και τον Αλέξη Τσίπρα να του απαντά «σύντομα, μες στην εβδομάδα». Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι «αυτά είναι τα σημαντικά στη ζωή, η γέννηση ενός παιδιού» και επίσης τα βρήκαν στο συμπέρασμα ότι «αν έχεις ήδη ένα παιδί, στο δεύτερο τα πράγματα είναι πιο εύκολα». Μ’ άλλα λόγια, η συμφωνία τους περιορίστηκε σε οικογενειακά θέματα. Στα πολιτικά, χάσμα βαθύ και απροσμέτρητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΓΙΑ…, ΝΟΗΜΑ, ΖΩΗΣ,symfonisan gia…, noima, zois