ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΡΑΧΟΪ – ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΙΣ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ θα υποδεχθεί στη Μαδρίτη στις 6 Σεπτεμβρίου ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα σενάρια για μία ενδεχόμενη προσφυγή της Ισπανίας σε έναν μηχανισμό διάσωσης ευρύτερο από τον δανεισμό της για τη διάσωση του τραπεζικού της συστήματος.

Πέντε μέρες αργότερα θα υποδεχθεί τον Φινλανδό πρόεδρο Σάουλι Νίιστο, του οποίου η χώρα ενέκρινε μεν την βοήθεια προς τις τράπεζες

της Ισπανίας, αλλά με αντάλλαγμα μεγάλες οικονομικές εγγυήσεις.

Στη συνέχεια ο κ. Ραχόι θα ταξιδέψει στη Ρώμη, καθώς θα συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, ενώ στα τέλη του μηνός θα συμμετάσχει στη ΓΣ του ΟΗΕ.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός υπενθύμισε επίσης ότι πριν τα τέλη του μήνα θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ προκειμένου να εξηγήσει τη θέση της Ισπανίας για την τραπεζική και τη χρηματοοικονομική ένωση.

«Το διεθνές μου πρόγραμμα πρόκειται να είναι ουσιαστικά αφιερωμένο στην Ευρώπη. Τη στιγμή ετούτη πιστεύουμε πως αυτή οφείλει να είναι η προτεραιότητά μας», τόνισε ο Ραχόι στους δημοσιογράφους, λίγο αφότου είδε τον βασιλιά Χουάν Κάρλος στη νήσο Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα