Συνεδριάζει σήμερα η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

09:15 3/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Το πολιτικό και οργανωτικό πλαίσιο της λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του ΠΑΣΟΚ μέσα στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά τη συγκρότηση της δικομματικής πλέον κυβέρνησης με τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών και δη του ίδιου του προέδρου του κόμματος, αναμένεται να συζητηθεί σήμερα το μεσημέρι στην συνεδρίαση της πράσινης ΚΟ στη Βουλή.

Στην

πραγματικότητα, στην εισήγησή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιχειρήσει να δώσει κατευθύνσεις για την στάση του ΠΑΣΟΚ από δω και στο εξής, συνδυάζοντας την ανάγκη για ανασυγκρότηση του κόμματος με το κυβερνητικό έργο που θα πρέπει να παράγεται τόσο από τους βουλευτές του που υπουργοποιήθηκαν όσο και από τους υπόλοιπους που θα πρέπει με την στάση τους στη Βουλή να ενισχύουν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και να στηρίζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης εφόσον αυτές έχουν μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα. Στην ίδια συνεδρίαση, θα συμπληρωθεί το προεδρείο της ΚΟ που θα εκλέξει και γραμματέα στη θέση του Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος ανέλαβε θέση υπουργού Περιβάλλοντος στη νεοσυσταθείσα κυβέρνηση, με επικρατέστερο για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ τον Παναγιώτη Ρήγα. Θα κατανεμηθούν ακόμα καθήκοντα στους βουλευτές, ενώ θα οριστούν οι νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος στις θέσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της Εύης Χριστοφιλοπούλου αντίστοιχα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως αναμένονται όσα θα πει στους βουλευτές του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που έχει επιλέξει αυτό το «βήμα» για να «απαντήσει» στις επιθέσεις στελεχών της ΝΔ κατά του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και σε τυχόν «φλερτ» του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά με την Χρυσή Αυγή, στον απόηχο των δηλώσεων Πολύδωρα. Στην πραγματικότητα, ο κ.Βενιζέλος θα επιχειρήσει να καταστήσει σαφές ότι πρέπει να μπει ένα τέλος σε δηλώσεις που πυροδοτούν εντάσεις εντός της κυβερνητικής συμμαχίας, δεδομένου ότι μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, οι προκλήσεις υπήρξαν ήδη πολλές.

Εμμέσως δε, θα απαντήσει και σε όσους εντός ΠΑΣΟΚ «βγήκαν μπροστά» υπερασπιζόμενοι τον Ανδρέα Παπανδρέου, στέλνοντας ουσιαστικά μήνυμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, πως αν δεν το κάνει εκείνος αρκούντως ηχηρά, θα αναλάβουν δράση οι ίδιοι…
Κατά τα λοιπά, ιδιαίτερη συζήτηση αναμένεται να γίνει για νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ που χρήζουν –κατά την Ιπποκράτους- προώθησης. Μεταξύ αυτών η πρότασή του για την καταπολέμηση της ανεργίας, εκείνη για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, αλλά και συνολικότερα για το νέο φορολογικό σύστημα, ακόμα ακόμα και οι προτάσεις του για το πολιτικό σύστημα και τις αλλαγές που χρειάζεται ενόψει συνταγματικής αναθεώρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα