Συνήγορος του Παιδιού: Σιωπούν από φόβο τα θύματα βίας

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο Συνήγορος του Παιδιού, Γιώργος Μόσχος, σε εκδήλωση που οργανώθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, με πρωτοβουλία του Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο Γιώργος Μόσχος ανέφερε, μεταξύ των άλλων, ότι τα κρούσματα εξωσχολικής και ενδοσχολικής βίας έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια και καθημερινά ο Συνήγορος του Παιδιού δέχεται τηλεφωνήματα από παιδιά όλων των ηλικιών και ενηλίκους για βίαια περιστατικά στα οποία καλείται να παρέμβει. Το σημαντικότερο μέτρο για την

αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης είναι, σύμφωνα με τον Συνήγορο του Παιδιού, να καλλιεργηθεί, με τη συνεργασία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, κλίμα εμπιστοσύνης, ώστε τα κακοποιημένα παιδιά να βρουν το θάρρος να μιλήσουν. «Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι η σιωπή και ο φόβος που κρύβεται πίσω της» τόνισε ο κ. Μόσχος.

Ομιλητές εκτός από τον κ. Μόσχο, ήταν ο πρόεδρος και αναπληρωτής καθηγητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Αντώνης Λιοναράκης και η καθηγήτρια – σύμβουλος του ΕΑΠ και διευθύντρια του Σχολείου, Γκέλη Μανούσου.

Keywords
Τυχαία Θέματα