ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ

Τη στάση του απέναντι στο νόμο-πλαίσιο και τα προβλήματα που ταλανίζουν τα πανεπιστήμια αναμένεται να ξεδιπλώσει το Σάββατο ο νέος υπουργός Παιδείας.

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος θα είναι παρών στη συνεδρίαση των πρυτάνεων και αναμένεται να δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τους πρυτάνεις το βράδυ του Σαββάτου.

Ο νέος υπουργός γνωρίζει καλά τα προβλήματα των πανεπιστημίων, λόγω της θητείας του στο υπουργείο, ενώ έχει πολύτιμο σύμμαχο στο πλευρό του και τον υφυπουργό Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, άνθρωπο που προέρχεται από τους κόλπους των πρυτάνεων. Ο ακαδημαϊκός ήταν πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου και είναι γνωστή η στάση του ενάντια στο νόμο της Άννας Διαμαντοπούλου.

Οι πρυτάνεις αναμένεται να θέσουν τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με τη χρηματοδότηση, αλλά και το ενδεχόμενο να μείνουν «ακέφαλα» τα πανεπιστήμια από την 1η Σεπτεμβρίου, αφού μέχρι τώρα σε κανένα δεν έχει εκλεγεί Συμβούλιο Διοίκησης, σύμφωνα με το νόμο, διάταξη του οποίου μιλάει για οριστική παύση των νυν διοικήσεων στις 31 Αυγούστου.

Keywords
Τυχαία Θέματα