ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΕ

17:05 8/6/2012 - Πηγή: Matrix24

«Δεν υπάρχει καμία πίεση προς τις ελληνικές τράπεζες για να κλείσουν» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντουάν Κολομπανί.

Ο Κολομπανί προέβη σε αυτή τη δήλωση έπειτα από παρέμβαση δημοσιογράφου που το ζήτησε να σχολιάσει δημοσιεύματα σχετικά με πιέσεις που δέχονται οι ελληνικές τράπεζες από την Επιτροπή για να διαλυθούν.

Σύμφωνα

με δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμφανίζεται αποφασισμένη ακόμη και να βάλει «λουκέτο» στην ATEbank -η οποία βρίσκεται σε φάση εξυγίανσης.

Επίσης όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, που αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της τράπεζας το χαρακτηρίζει περίεργο, η ΑΤΕ  δεν μπορεί να τεθεί υπό την «ομπρέλα» του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εάν πρώτα δεν εξυγιανθεί, έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμη, όπως άλλωστε προβλέπουν οι σχετικές διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης του Ταμείου.

«Η ελεγχόμενη διάλυση είναι πάντα ενδεχόμενη για μια τράπεζα που λαμβάνει κρατική ενίσχυση», δήλωσε ο Αντουάν Κολομπανί, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία πίεση προς τις ελληνικές τράπεζες για να κλείσουν και τονίζοντας ότι «Μελετάμε κάθε κρατική ενίσχυση και τα χαρακτηριστικά της».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, αφού υπενθύμισε ότι η Επιτροπή ενέκρινε πριν από έναν χρόνο το σχέδιο αναδιάρθρωσής της, είπε πως η Επιτροπή πρέπει να ενημερωθεί για κάθε περαιτέρω μέτρο ενίσχυσης για να αξιολογήσει την κατάσταση της τράπεζας. «Δεν λάβαμε καμία απόφαση για αυτό το ζήτημα», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Συνεχίζοντας, ο Α. Κολομπανί σημείωσε ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής, η Επιτροπή και η τρόικα βρίσκονται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να διευθετήσουν το ζήτημα του ελληνικού τραπεζικού τομέα και ιδιαίτερα την κατάσταση της Αγροτικής.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα