Τα συνδικάτα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ

Το τελευταίο διάστημα γίνονται παρασκηνιακές κινήσεις από δευτεροβάθμια σωματεία και οργανώσεις, προκειμένου να «αυτονομηθούν» από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και να ασκήσουν πολιτική και κοινωνική πίεση προς την κυβέρνηση. Μάλιστα, έπειτα από σύσκεψη 12 δευτεροβάθμιων ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, διοργανώνεται συλλαλητήριο αύριο στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ «ψήνεται» και η πραγματοποίηση «πολιτικής απεργίας» στο εγγύτατο μέλλον.

Σε

αυτές τις παρασκηνιακές διεργασίες πρωταγωνιστούν ορισμένα στελέχη της ΠΑΣΚΕ που έχουν αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΟΣΚ (π.χ. Νίκος Φωτόπουλος) αλλά και μεγάλη μερίδα στελεχών, που προέρχονται από την «Αριστερή Πλατφόρμα» του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τους «λαφαζανικούς».

Η εν λόγω κινητικότητα, πάντως, έχει ήδη σημάνει συναγερμό στον Περισσό, που «βλέπει» πίσω απ’ αυτές τις κινήσεις ένα σχέδιο της Κουμουνδούρου να φέρει τα πάνω-κάτω στον συνδικαλισμό. Εξ ου και ο χθεσινός «Ριζοσπάστης», με σκληρό σχόλιο στην πρώτη σελίδα, προεξοφλούσε την αποτυχία των πρωτοβουλιών και προειδοποιούσε πως «πρόκειται για παγίδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα