ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΣΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ Η ΜΕΡΚΕΛ

Με σκληρό μαρκάρισμα υποδέχθηκαν οι Γερμανοί βουλευτές, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης της χώρας την Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, κατά την ομιλία της στην Μπουντεσταγκ, επιχείρησε να δικαιολογήσει τη στροφή 180 μοιρών που έκανε, υποχωρώντας στις πιέσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας για βοήθεια.

Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε εμπλοκή με την ψήφιση του Δημοσιονομικού Συμφώνου, με την Μέρκελ να απευθύνει έκκληση για

υπερψήφιση και τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να ζητούν αναβολή της διαδικασίας εξαιτίας των νέων δεδομένων. Η Γερμανίδα καγκελάριος τα άκουσε και από βουλευτές του κόμματός της, αλλά και κυβερνητικούς εταίρους της.

Τελικά ο νόμος για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο εγκρίθηκε από το Ομοσπονδιακό Γερμανικό Κοινοβούλιο με ψήφους 491 υπέρ, 111 κατά και 6 αποχές, ενώ με ψήφους 493 υπέρ, 106 κατά και 5 αποχές εγκρίθηκε και ο νόμος για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ESM.

Η απόφαση δεν αναμένεται να υπογραφεί από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας, Γιοάχιμ Γκάουκ, πριν περάσουν δύο έως τρεις εβδομάδες, διάστημα απαραίτητο προκειμένου το Συνταγματικό Δικαστήριο να εξετάσει προσφυγή του κόμματος της Αριστεράς περί της συνταγματικότητας των εν λόγω νόμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα