ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΚΟ


Λίστα οικονομικών στοιχείων για το 2012 και το 2013, ακόμα και επιχειρησιακά σχέδια έως το 2016, ζητά από όλες τις ΔΕΚΟ και τους φορείς του ευρύτερου δημοσίου, με εγκύκλιό του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος.


Μάλιστα απειλεί μέχρι και με παύση από τα καθήκοντά τους, τα διοικητικά συμβούλια, που δεν θα συνεργαστούν.

Ο γενικός γραμματέας ζητά επίσης ενημέρωση με πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την οικονομική τους πολιτική που θα περιλαμβάνουν αύξηση εσόδων, δραστική

μείωση των λειτουργικών εξόδων με πλήρη εφαρμογή των νόμων, σχετικά με τις προσλήψεις – αποχωρήσεις, αλλά και το ύψος των αποδοχών.

Όλα τα στοιχεία θα πρέπει να αποσταλούν από τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ στο υπουργείο Οικονομικών έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

O κ. Μέργος καθιστά σαφές ότι σε περίπτωση που δεν σταλούν εγκαίρως τα στοιχεία, θα υπάρξουν οι νόμιμες κυρώσεις προς τον πρόεδρο, τον διευθύνοντα σύμβουλο, αλλά και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων. Αναφέρονται η δέσμευση εσόδων από τον τακτικό προϋπολογισμό ή το ΠΔΕ ή ακόμη και η παύση από τα καθήκοντά τους.

«Σας επισημαίνουμε ότι η μη έγκαιρη εκ μέρους σας αποστολή των στοιχείων που αιτούνται από το Υπουργείο, δύναται να επιφέρει κυρώσεις. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, δύναται να δεσμευθούν έσοδα από τον Τακτικό Προϋπολογισμό ή το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και να παυθούν από τα καθήκοντά τους ο πρόεδρος, ο διευθύνων σύμβουλος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου» αναφέρει χαρακτηριστικά η εγκύκλιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα