ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

08:20 1/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Μετά το αλαλούμ με τη βαθμολόγηση της Φυσικής και τα πρώτα απογοητευτικά στοιχεία από τα γραπτά των υποψηφίων, οι μαθητές εξετάζονται σήμερα σε τέσσερα μαθήματα κατεύθυνσης.


Λίγες ημέρες μετά τις παλινωδίες της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων αναφορικά με τη βαθμολόγηση ή μη του ερωτήματος Γ4, ήρθε η εκτίμηση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών για τα γραπτά να δυναμιτίσει το ήδη τεταμένο κλίμα.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της Ένωσης, τα πρώτα στοιχεία από τις βαθμολογήσεις των γραπτών επιβεβαιώνουν ότι οι μαθητές τα βρήκαν σκούρα με τα θέματα, καθώς περίπου το 70% των πρώτων διορθωμένων γραπτών

βρίσκεται κάτω από τη βάση.

Βέβαια, τα δύσκολα θέματα και οι κακοί βαθμοί αναμένεται να οδηγήσουν σε πτώση των βάσεων, γεγονός που θα πρέπει να «κατευνάσει» το άγχος των μαθητών.

Ωστόσο, η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το ζήτημα από το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να οδηγήσει ορισμένους από τους γονείς μέχρι την πόρτα του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο θα κληθεί να κρίνει τις πράξεις των υπηρεσιών του υπουργείου. Οι γονείς υποστηρίζουν ότι το αλαλούμ προκάλεσε άγχος και αναστάτωση στα παιδιά, επηρεάζοντας αρνητικά τη απόδοσή τους στις εξετάσεις.

Σήμερα οι υποψήφιοι ρίχνονται στη μάχη των εξετάσεων στα Λατινικά (Θεωρητική), τη Χημεία (Θετική), Ηλεκτρολογία (Τεχνολογική, Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογική, Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 8:30 π.μ. και οι μαθητές θα πρέπει να έχουν προσέλθει στις αίθουσες μέχρι τις 8 π.μ.. Η διάρκεια της εξέτασης είναι τρίωρη.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί και την τελευταία για μεγάλη μερίδα των υποψηφίων, καθώς την Τρίτη θα ολοκληρωθεί ο κύριος κορμός των Πανελλαδικών με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, που είναι μάθημα επιλογής.

Το matrix24.gr θα σας παρουσιάσει τα θέματα και τις απαντήσεις των μαθημάτων, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Ορόσημο».

Keywords
Τυχαία Θέματα