Τελικός για τον Ολυμπιακό στο Τελ Αβίβ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας απέφυγε να χαρακτηρίσει το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ για την 5η αγωνιστική του Τop-16 της Ευρωλίγκας (21:45, ΕΤ1) τελικό, ωστόσο και ο ίδιος γνωρίζει ότι η κρισιμότητα της αναμέτρησης είναι πολύ μεγάλη. Ειδικά μάλιστα αν η Ευρωλίγκα δεν κάνει δεκτή την ένσταση των ερυθρόλευκων για το παιχνίδι με τη Σιένα και προσθέσει και αυτήν την ήττα στο παθητικό του, τότε η ανάγκη για νίκη στο Τελ Αβίβ κρίνεται επιτακτική.

Η

αλήθεια είναι βέβαια ότι τον τελευταίο καιρό ο Ολυμπιακός ψάχνεται αγωνιστικά. Η απώλεια του τραυματία Πάουελ έχει στοιχίσει, ενώ γενικότερα το σύνολο της ομάδας παρουσιάζει ένα ντεφορμάρισμα ανεπιθύμητο για την εποχή. Όπως και να ‘χει οι πρωταθλητές Ευρώπης σαφώς και μπορούν να νικήσουν τη Μακάμπι. Αν πάρουν τα ριμπάουντ και περιορίσουν στο ελάχιστο τα λάθη τους, δεν θα επιτρέψουν στην «ομάδα του λαού» να τρέξει και βάλει στην εξίσωση της αναμέτρησης το πάντα φανατισμένο κοινό της.

Θα πρέπει να τονιστεί παράλληλα ότι και η Μακάμπι καίγεται για τη νίκη. Η συντριβή της προηγούμενης αγωνιστικής από την Κίμκι στη Ρωσία προκάλεσε αναταράξεις στα εσωτερικά της ομάδας και ώθησε τον ισχυρό άνδρα της, τον Σίμον Μισράχι, να…απαγορεύσει την ήττα στους παίκτες του με μία πύρινη ομιλία την Τρίτη.

Από το αποψινό παιχνίδι απών θα είναι για μία ακόμη φορά ο Πάουελ ο οποίος, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, πιθανότατα θα αντικατασταθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα