Αποφάσισαν επιστράτευση στο Μετρό

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε πολύωρη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, ο κ. Χατζηδάκης έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην «επιστράτευση» των εργαζομένων στο Μετρό.

«Στο διάλογο που είχε διεξαχθεί έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο.

Οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο τυφλής σύγκρουσης. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία μπορεί να είναι όμηροι συντεχνιακών συμφερόντων» δήλωσε ο υπουργός, ενώ συνέχισε προσθέτοντας: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί, ούτε να παρακολουθήσει μια προσχηματική προσπάθεια δήθεν καλής θέλησης Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να προχωρήσουμε στο μέτρο της επίταξης».

Αμετακίνητοι οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι στο μετρό, που απεργούν για όγδοη ημέρα, είναι συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια περιμένοντας την εκτέλεση του τελεσίγραφου της κυβέρνησης.

«Η λέξη επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς», απάντησε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο μετρό Αντώνης Σταματόπουλος και ζήτησε τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού.

Αντιδρά η αντιπολίτευση

«Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επίταξη των απεργών εργαζομένων στο Μετρό αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων», σχολίασε το ΚΚΕ. «Όλος ο λαός πρέπει να καταδικάσει την κυβέρνηση και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να παραμείνουν όρθιοι και να μην υποκύψουν ώστε να αποτύχουν ο αυταρχισμός και η κυβερνητική αδιαλλαξία», σημείωσε στην ανακοίνωσή του.

Σοβαρό το ενδεχόμενο μην βγουν στους δρόμους τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, τα οποία έχουν στάση εργασίας έως τις 17:00. Στάση εργασίας έχουν και ο ΗΣΑΠ και το τραμ έως τις 16:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα