Τέλος στα σενάρια εξόδου από την κυβέρνηση

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κατά τη δευτερολογία του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε περισσότερες από δυο φορές ότι η επιλογή του κόμματός του να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Σαμαρά ήταν «επιλογή ευθύνης». «Θα ήταν βολικό να μέναμε εκτός, αλλά τότε θα ήταν η Ελλάδα ακόμη στο ευρώ;», διερωτήθηκε, για να προσθέσει: «Θα μας ήταν εύκολο και βολικό στη ΔΗΜΑΡ,

στο όνομα μάλιστα της ιδεολογικής καθαρότητας και σύμφωνα με εκείνο που πράξαμε αναφορικά με τα μνημόνια τα οποία καταψηφίσαμε, να μείνουμε μακριά από τα πράγματα».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιχείρησε να εμφανιστεί δικαιωμένος για την επιλογή του κόμματός του, συνδέοντάς την με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. «Ποια θα ήταν η εξέλιξη αν δεν υπήρχε κυβέρνηση. Θα έβγαινε η δεν θα έβγαινε η χώρα από την Ευρωζώνη; Αυτό ήταν εκείνο που υπαγόρευσε την θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς», είπε χαρακτηριστικά, για να καταλήξει πως αν η ΔΗΜΑΡ έμενε εκτός κυβερνητικού σχήματος, «θα ήμασταν ανεύθυνοι απέναντι στην Ελλάδα και την πατρίδα. Και αυτή την ανευθυνότητα ποτέ δεν την υιοθέτησα και δεν θα την υιοθετήσουμε».

Σταθερή επιλογή

Επί της ουσίας, με τη χθεσινή του τοποθέτηση, ο Φώτης Κουβέλης επεδίωξε να στείλει μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες, πως παραμένει κυβερνητικός εταίρος και εντός του παιχνιδιού. Η διαβεβαίωση Κουβέλη ήρθε λίγο πριν ο Αντώνης Σαμαράς υλοποιήσει τα σχέδιά του περί ανασχηματισμού και στο φόντο των σεναρίων που θέλουν την τρόικα να ζητεί από την κυβέρνηση νέα μέτρα. Επίσης, παρά τις δυσκολίες που έχει περάσει κατά καιρούς η σχέση Μαξίμου-ΔΗΜΑΡ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, προσώρας τουλάχιστον, δεν έχει… δεύτερες σκέψεις για την απόφαση που πήρε τον περασμένο Ιούνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα