ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΤΟ… POINT SYSTEM Ο ΑΚΗΣ

08:45 6/6/2012 - Πηγή: Matrix24

«Πρωταθλητής»  στο ποινολόγιο των φυλακών του Κορυδαλλού αποδείχθηκε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

Οι εκατό βαθμοί ποινή που του επέβαλε το Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών αποτελεί τη μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποινή για όσους κρατούμενους συλλαμβάνονται εντός των τειχών να κάνουν χρήση κινητών τηλεφώνων, ενώ κάτι τέτοιο απαγορεύεται αυστηρά από τον Κανονισμό της Φυλακής.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος,

ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου , παραδέχθηκε- πώς θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά άλλωστε- το παράπτωμά του. Η ομολογία του όμως, αυτή  δεν τον έσωσε. Προφανώς στην κρίση του Πειθαρχικού Συμβουλίου μέτρησε και η ιδιότητα που είχε ο  VIP κρατούμενος των φυλακών. Η πειθαρχική τιμωρία καταγράφηκε αυτόματα στο ποινολόγιο των φυλακών ,και θα τον ακολουθεί για όσο καιρό ο πρώην Υπουργός παραμείνει κρατούμενος.

Από την πλευρά της η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία δεν έχει καταθέσει μέχρι τώρα αίτηση αποφυλάκισης, επιχειρεί να … χτυπήσει τη βάση του κατηγορητηρίου διεκδικώντας ουσιαστικά  την αποφυλάκιση όχι μόνο για την ίδια ,αλλά για όλους τους συγκατηγορουμένους της.

Ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανοίγει τα υπερασπιστικά του χαρτιά και βάλλει κατά του συνόλου της δίωξης  που έχει ασκηθεί για όλους τους κατηγορούμενους  λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι είναι άκυρη η δίωξη και όλες οι ανακριτικές πράξεις που την ακολούθησαν γιατί δεν πέρασε από τον έλεγχο του οικονομικού εισαγγελέα, ο οποίος κατά την άποψή του είχε τον αποκλειστικό λόγο να  δώσει το παράγγελμα για να ξεκινήσει η ανακριτική  διαδικασία.

Αν το αίτημά του βρει σύμφωνους του δικαστές, τότε αυτοδικαίως ανοίγουν οι πόρτες των φυλακών για όλους τους κρατούμενους της υπόθεσης αυτής. Αν όμως, οι δικαστές εκτιμήσουν διαφορετικά τα νομικά δεδομένα, τότε  τόσο η Αρετή Τσοχατζοπούλου όσο και οι άλλοι κατηγορούμενοι για να βγουν θα πρέπει να πείσουν  τους δικαστές με άλλα επιχειρήματα για να ξανακερδίσουν την χαμένη τους προσωπική ελευθερία.

Keywords
Τυχαία Θέματα