«Θα στηρίζαμε κυβέρνηση κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς»

12:26 2/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο περιοδικό Focus: «Αν ο Μπερσάνι και ο Μπερλουσκόνι προτείνουν την άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου, τον περιορισμό της βουλευτικής θητείας στα δέκα χρόνια και την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, θα ήμασταν έτοιμοι να στηρίξουμε αμέσως μια τέτοια κυβέρνησή τους».

Ο Μπέπε Γκρίλο συμπλήρωσε ότι «δεν πιστεύει πως θα προχωρήσουν, ποτέ, στις αλλαγές αυτές, από την στιγμή που μπλοφάρουν, απλώς το κάνουν μόνο για να κερδίσουν χρόνο».

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι το ιταλικό οικονομικό σύστημα

είναι στο χείλος του γκρεμού και ότι «σε έξι μήνες δεν θα μπορούν πια να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και το κράτος θα καταρρεύσει».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κινήματος «Πέντε Αστέρων» η Ιταλία πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί με την Ευρώπη το χρέος της, διότι, όπως τόνισε, «αν συνεχίσουμε να πληρώνουμε, κάθε χρόνο, εκατό δισεκατομμύρια ευρώ τόκους θα πεθάνουμε. Αν η κατάσταση δεν αλλάξει, η Ιταλία θα πρέπει να βγει από το ευρώ και να επιστρέψει στην λιρέτα», ενώ, σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα δήλωσε πως είναι ικανοποιημένος, από την στιγμή που «αν το κίνημα Πέντε Αστέρων εξασφάλιζε αμέσως την απόλυτη πλειοψηφία, θα βρισκόταν σε μια κάπως δύσκολη θέση». «Αυτή, όμως-όπως λέει- είναι μόνον η γενική πρόβα».

Keywords
Τυχαία Θέματα