Θέλει αυτονομία στη Δημοτική Αστυνομία

07:16 9/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Λίγες εβδομάδες μετά την ψήφιση –και καταψήφιση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλο- της διάταξης για τη δημοτική αστυνομία, σε συνάντηση που είχαν χθες «πράσινα» στελέχη με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, επιχείρησαν να εξασφαλίσουν διακριτή θέση για τους μετακινούμενους δημοτικούς αστυνομικούς.

Υποστήριξαν μάλιστα, πως έτσι η Ελληνική Αστυνομία, θα έχει τη δυνατότητα να επικεντρωθεί ευκολότερα στην ασφάλεια των πολιτών και την πάταξη της εγκληματικότητας, με τον κ.Δένδια

να μην είναι αρνητικός. Ειδικά, για την ΕΛ.ΑΣ επί τάπητος τέθηκε το θέμα της αναδιάρθρωσής της, ενώ η κουβέντα επεκτάθηκε και στο Πυροσβεστικό Σώμα, με αποτίμηση του έως τώρα επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ακολούθησε άλλωστε, έτερη επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, προκειμένου οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ να ενημερωθούν για τον σχεδιασμό πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών σε ζωντανό χρόνο και τη δυνατότητα άμεσης αντίδρασης και επέμβασης σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς. Και εκεί, περίσσεψαν τα καλά λόγια για την αυτοθυσία των πυροσβεστών και το έργο των εθελοντών στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.

Οι συναντήσεις όμως στελεχών του ΠΑΣΟΚ με υπουργούς της κυβέρνησης, συνεχίστηκαν, στο πλαίσιο της απόφασης του κόμματος να παρακολουθεί στενά και να παρεμβαίνει στο έργο όλων των υπουργείων, άσχετα από το κόμμα στο οποίο ανήκει ο εκάστοτε υπουργός.

Εχθές λοιπόν, σειρά είχε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες το υπουργείο Παιδείας, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία του νόμου για το Γενικό και Τεχνικό Λύκειο.

Όπως είχε υποσχεθεί, η Χαριλάου Τρικούπη κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και βελτιώσεις στα άρθρα του προσχεδίου, φροντίζοντας να θυμίσει ότι το τελευταίο στηρίζεται στις επεξεργασίες της τελευταίας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνεται ότι μεταξύ των προτάσεων που έγιναν δεκτές από τη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι εκείνη για πιστοποίηση της επάρκειας χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών σε μαθητές δημόσιων σχολείων, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιφυλάσσεται ήδη για την κατάθεση νέων προτάσεων στο στάδιο της διαβούλευσης, αλλά και σε νέα συνάντηση με τον υπουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα