ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

“Υπάρχει ακόμη και τώρα περιθώριο για βελτιώσεις”, δήλωσε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, ανάμεσα στον Γιάννη Στουρνάρα και τους εκπροσώπους της Ιπποκράτους, τους κ.κ. Χ. Πρωτόπαππα, Φ. Σαχινίδη και Γ. Κουτρουμάνη.

Επί τάπητος έπεσε το θέμα του εργασιακού, με το ΠΑΣΟΚ να θέτει θέμα διατήρησης

της επεκτασιμότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Δηλαδή να δεσμεύονται όλοι οι εργοδότες και όχι μόνο όσοι υπογράψουν την ΕΓΣΣΕ.

Αυτό αφορά το επίδομα γάμου και τις τριετίες. Μέχρι σήμερα εάν μία επαγγελματική ομάδα ή επιχείρηση δεν υπογράψει την “παρασύρει” η ΕΓΣΣΕ. Η τρόικα προτείνει εάν ένας κλάδος ή κάποιες εταιρείες δεν υπογράψουν τότε να καταργούνται τριετίες και επίδομα γάμου για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους.

Συζήτηση έγινε και για τις συντάξεις και η πρόταση της Ιπποκράτους ήταν η μείωση των συντάξεων να ξεκινά από το πρώτο ευρώ και από την κατώτατη σύνταξη (486€/μήνα) κλιμακωτά. Οι κλίμακες να ξεκινούν από το 6% και να φθάνουν έως το 14% μαζί με τα Δώρα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ ζητά να μην καταργηθούν τα Δώρα, αλλά να γίνουν οι περικοπές επί του συνολικού ποσού που παίρνει ένας συνταξιούχος.

Όπως υποστηρίζουν από την Ιπποκράτους, με την παρούσα πρόταση του Μνημονίου οι μειώσεις ξεκινούν από το 14% πέφτουν για τις μεσαίες συντάξεις στο 10% και ξαναανεβαίνουν στο 17%, μαζί με το ΕΚΑΣ (κάτω των 64 ετών), άρα αθροιστικά κάποιος συνταξιούχος μπορεί να χάσει έως 30%.

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δήλωνε πάντως μετά την συνάντηση ότι “εάν η τρόικα ζητά όλα τα μέτρα σε ένα άρθρο τότε να πάνε όλα σε ένα άρθρο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα