Θρίλερ με το πολυνομοσχέδιο

Με τηλεφώνημα προσωπικά του προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υπουργός με τους εκπροσώπους των κομμάτων ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε θέμα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% εδώ και τώρα!

Η Ιπποκράτους ζητά να περιληφθεί τώρα σχετική διάταξη προκειμένου να υιοθετηθεί η μείωση πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Επίσης

το ΠΑΣΟΚ ζητά να έχει υπάρχει πρόβλεψη για διαπραγματεύσεις με την τρόικα ώστε να κλείσει το θέμα μείωσης του ειδικού φόρου στα καύσιμα πριν από την άφιξη των πιστωτών μας τον Ιούνιο.

Κατά τ΄άλλα η Ιπποκράτους ζητά να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη και όσοι σχημάτισαν χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία εντός του 2013, αλλά και εκείνοι που είναι ενταγμένοι σε ρύθμιση η οποία έχει δυσμενέστερους όρους από αυτή που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Ακόμη ζητά την παροχή ιατροφαρμακευτική περίθαλψης για όσους δεν έχουν ασφάλιση αλλά και να συμπεριληφθούν τα μέτρα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για ανάσχεση της ανεργίας.

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ ζήτησε να έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση τα νοικοκυριά που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο όπως και οι μακροχρόνια άνεργοι. Αιτήθηκε ακόμη να μπουν στη ρύθμιση για τις 48 δόσεις και τα χρέη που αφορούν σε δήμους. Για την απελευθέρωση των «κλειστών επαγγελμάτων» (που, επίσης, αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση), οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ δηλώνουν ότι «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες». Πάντως, όπως επισήμαναν, δεν τίθεται θέμα από τη ΔΗΜΑΡ για ριζική άρνηση επί του πολυνομοσχεδίου, όπως έγινε με τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στη συνάντηση που έγινε με τον υπουργό Οικονομικών ζήτησε να γίνουν μεγαλύτερες μειώσεις στο χαράτσι που θα επιβληθεί μέσου του λογαριασμού της ΔΕΗ στις λαϊκές συνοικίες και τους οικονομικά αδύναμους.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών διεμήνυσε πάντως ότι είναι δύσκολο να αποδεχθεί τις προτάσεις των κομμάτων που γίνονται τελευταία στιγμή

Στο νομοσχέδιο θα υπάρξει και ρύθμιση για την παγίδα τεκμηρίων που στήνει στους 18αρηδες η υποχρεωτική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Το νομοσχέδιο σκούπα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Πέμπτη το βράδυ και να ψηφιστεί έως την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή σύσκεψη μετείχαν, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός αναπληρωτής, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός, Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, και οι, Αντώνης Μπέζας (ΝΔ), Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Πάρις Κουκουλόπουλος και Χρήστος Πρωτόπαππας (ΠΑΣΟΚ) και Δημήτρης Χατζησωκράτης (ΔΗΜΑΡ).

Keywords
Τυχαία Θέματα