ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΣΚ


Με τις μουσικές του μεγάλου Μάνου Χατζηδάκι, το Art is Hard, την υπέροχη χορεύτρια Νταϊάνα Βισνιέβα, το Αthens Plaython, το πλέξιμο με την Etsy Greek Street Team και το workshop της Ακαδημίας Ελληνικού Κινηματογράφου, η Αθήνα σε καλεί να πέσεις στην αγκαλιά της.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου

Μουσικές μνήμες Χατζηδάκι στον Κήπο

Οι βραδιές στον Κήπο του Μεγάρου

Μουσικής Αθηνών είναι ένα κι ένα για τον καλοκαιρινό καιρό που δε λέει να εγκαταλείψει το κλεινόν άστυ. Και ποια η ιδανικότερη μουσική υπόκρουση από τις συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι για το θέατρο και τον κινηματογράφο; Το διήμερο αφιέρωμα στον «θεατρικό» και «κινηματογραφικό» Χατζιδάκι ανοίγει απόψε το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή (θα συνεχιστεί και αύριο από τον Μίλτο Λογιάδη). Τον Δημήτρη Καλαντζή θα συνοδέψουν απόψε επί σκηνής ο Τάκης Πατερέλης (άλτο σαξόφωνο), ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα, φλικόρνο), ο Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα) και ο Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο).

INFO: Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στις 21.00, είσοδος 5 ευρώ

Art is hard

Μετά από 7 διοργανώσεις στη Θεσσαλονίκη το Art is hard πιστό στην τρέλα που το διακατέχει θα πάρει την κατηφόρα και θα εισβάλλει στην πόλη μας. Βάζει δυνατά τη μουσική, δίνει χώρο σε νέους εικαστικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Πελοποννήσου επιλέχθηκε σαν τον πιο κατάλληλο χώρο για να λάβει χώρα ένα τέτοιο πολυδιάστατο γεγονός ταράζοντας για δύο ημέρες την εικαστική, μουσική, συναισθηματική ζωή της πόλης.

Ένας χώρος με αξεπέραστη αρχιτεκτονική αίγλη που αξίζει να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Το Arat is Hard Αthens στον Παλαιό Σταθμό Πελοποννήσου θα συνεργήσει λοιπόν με τους ανθρώπους του για ένα διήμερο τέχνης αλλά και έντονης κοινωνικής δράσης. Θεωρώντας πως το κοινωνικό έργο πρέπει να είναι συνυφασμένο με την τέχνη και την πραγματική διάσταση της καθημερινότητας, σε συνεργασία με τον Κ.Υ.Α.Δ.Α. του Δήμου Αθηναίων θα διαθέσει ένα χώρο-δωμάτιο του Σταθμού που θα χρησιμοποιηθεί για να γίνει Συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για αστέγους συμπολίτες μας που τον τελευταίο καιρό υποφέρουν.

INFO: Παλαιός Σταθμός Πελοποννήσου 28/9: 11:00 – 02:00, 29/9: 11:00 – 03:00 5 ευρώ, 3 ευρώ (μειωμένο).

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου

Ακριβή μου Βισνιέβα! 

Η 36χρονη Ρωσίδα Νταϊάνα Βισνιέβα έχοντας στο βιογραφικό της μεγάλες εμφανίσεις στο ιστορικό θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης αλλά και στο American Ballet Theatre φέρνει για δύο βραδιές στην Αθήνα την πιο πρόσφατη παράστασή της ονόματι «Dialogues» που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από κοινό και ειδήμονες. Στο εν λόγω project που μετά την Αγία Πετρούπολη, τη Μόσχα και τη Νέα Υόρκη καταφθάνει στην Αθήνα, η Βισνιέβα έχει περιλάβει την αρχετυπική χορογραφία «Errand into the maze» της Μάρθα Γκράχαμ που βασίζεται στον ελληνικό μύθο της Αριάδνης και του Μινώταυρου, το «Dialogue» του Τζον Νοϊμάγιερ και το «Subject to Change» των Πολ Λάιτφουτ και Σολ Λεόν.

INFO: Στο Μ

Keywords
Τυχαία Θέματα