«Τη βγάζουμε» μέχρι και Δεκέμβρη

Οι δύο εκδόσεις εντόκων γραμματίων  που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα σε συνδυασμό με την αύξηση των εσόδων που παρατηρείται μας «βγάζουν μέχρι και τον Δεκέμβριο».

Συγκεκριμένα την επόμενη εβδομάδα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προχωρεί στην έκδοση εντόκων γραμματίων μηνιαίας διάρκειας με στόχο την είσπραξη 3,4 δις. ευρώ και μιας ακόμη τρίμηνης διάρκειας με στόχο να εισπραχθούν 1,6 δισ. ευρώ  Με αυτά τα λεφτά θα αναχρηματοδοτηθούν έντοκα γραμμάτια που λήγουν στις 16 Νοεμβρίου ύψους 5 δισ. Ευρώ.

Την ίδια στιγμή τα έσοδα

του προϋπολογισμού τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο πηγαίνουν καλύτερα σε σχέση με τους προηγούμενες μήνες. Αν και ακόμα καταγράφεται υστέρηση σε σχέση με τον ετήσιο στόχο, ωστόσο στα κρατικά ταμεία «μπαίνουν λεφτά». Τα ποσά αυτά προέρχονται από το φόρο εισοδήματος που καταβάλλεται σε 7 δόσεις από τους φορολογούμενους (τελευταία δόση Φεβρουάριος 2013) καθώς και από το ειδικό τέλος ακινήτων που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Με δεδομένο ότι το Δημόσιο δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους προμηθευτές του, δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα από την καθυστέρηση εκταμίευσης της δόσης. Με τα ποσά που συγκεντρώνονται από τους φόρους, το κράτος πληρώνει μισθούς και συντάξεις  ενώ πιστώνει στους λογαριασμούς των φορέων του Δημοσίου ποσά που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα