«Το 2013 η Ελλάδα θα επιστρέψει στον σωστό δρόμο»

Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής»υπενθύμισε, ότι η «Ε.Ε. έχει δείξει άνευ προηγουμένου αλληλεγγύη προς την Ελλάδα από τότε που υπογράφηκε το πρώτο πρόγραμμα προσαρμογής» και εξήγησε ότι «αυτή η αλληλεγγύη δεν είναι άνευ όρων», σημειώνοντας ότι εξαρτάται από την διατήρηση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας από την πλευρά των ελληνικών αρχών. Τονίσε, μάλιστα, ότι είναι κρίσιμο «η Ελλάδα

να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την εφαρμογή των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Παρόλα αυτά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε και στους στόχους της Ε.Ε., που αφορούν στην ενίσχυση της ΟΝΕ, ώστε να λειτουργήσει ως εργαλείο σύγκλισης και ανταγωνιστικότητας. Ο ίδιος εξήγησε: «Πρόκειται για σταδιακή διαδικασία. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε την Συνθήκη αύριο, αλλά χρειάζεται να δείξουμε στις αγορές ότι έχουμε ένα σχέδιο για το μέλλον και ότι δεν παίρνουμε μόνο βραχυπρόθεσμα μέτρα έκτακτης ανάγκης για κάθε χώρα ξεχωριστά κάτω από πίεση».

Στην προσπάθεια σύγκλισης της ΟΝΕ, ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δεν απέκλεισε και την λειτουργία υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα