Το Eurogroup συνεδριάζει εκτάκτως για την Κύπρο

«Την Παρασκευή στις 17:00, έκτακτη σύνοδος του Eurogroup για την Κύπρο», έγραψε ο επικεφαλής του συμβουλίου, Γιερούν Ντάισελμπλουμ, στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Η Κύπρος ανθίσταται στις πιέσεις της τρόικας για κούρεμα των καταθέσεων και συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα της. Οι Βρυξέλλες

βρίσκουν απέναντι και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο λόγος του οποίου έχει βαρύνουσα σημασία στα κοινά της Κύπρου. «Αν η Ευρώπη εμμένει στον στραγγαλισμό της οικονομίας μας και δεν θα μπορούμε να ζούμε ικανοποιητικά, καλύτερα να φύγουμε από το ευρώ», δήλωσε στο ΡΙΚ.

Σε μια λακωνική δήλωση περιορίστηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος το απόγευμα αναχωρεί για τις Βρυξέλλες, όπου θα πάρει για πρώτη φορά μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου, ο κ. Αναστασιάδης, όταν κλήθηκε να απευθύνει ένα μήνυμα στους πολίτες και σε παρατήρηση ότι υπάρχει ήδη αλλαγή του κλίματος στην Ευρώπη, δήλωσε: «Νομίζω χρειάζεται υπομονή και θα δείτε ότι η σκληρή δουλειά φέρνει καλά αποτελέσματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα