Το Αγρίνιο γίνεται η κεντρική αποθήκη καπνού για όλη την Ευρώπη

Η πολυεθνική αποφάσισε να απορροφά το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνών την επόμενη τριετία και έτσι δημιουργεί στο Αγρίνιο την κεντρική της αποθήκη καπνού για όλη την Ευρώπη.

Στη συγκεκριμένη αποθήκη της εταιρείας θα αποθηκεύονται τα καπνά και θα διανέμονται σε όλη την Ευρώπη με κοντέινερς, είτε μέσω του λιμανιού του Πειραιά, είτε οδικώς μέσω Ιταλίας. Υπολογίζεται ότι θα διακινούνται ετησίως περί τα 2.500 κοντέινερς.

Από την Αιτωλοακαρνανία θα τροφοδοτούνται

οι δραστηριότητες της εταιρείας στην Ευρώπη με 15.000 τόνους καπνού κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να καθίσταται το Αγρίνιο βασικό κέντρο logistics για τη μεγάλη διεθνή καπνοβιομηχανία, αναγεννώντας τις παλιές καπναποθήκες της Παπαστράτος.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στη μεγάλη και συμβολική επένδυση που βοηθάει και στην εμπέδωση της ψυχολογίας ότι τα πάντα αλλάζουν στην Ελλάδα.

Σημείωσε, επίσης, ότι αυτή η επένδυση σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, σημαίνει διεθνείς μεταφορές προϊόντων εντός Ελλάδος και υποστήριξη των εξαγωγών ενός πολύ ισχυρού κλάδου με μεγάλη ζήτηση σε όλο τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα