Το Αγρίνιο κατά του σχεδίου Αθηνά

Για ένα συνεχή και διαρκή αγώνα μίλησε ο δήμαρχος Αγρινίου, Παύλος Μοσχολιός, υπογραμμίζοντας ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο η διατήρηση αλλά και η ανάπτυξη του πανεπιστημίου.

«Διεκδικούμε σήμερα την αυτονομία και την αναβάθμιση του πανεπιστημίου στην πόλη μας, όχι από τοπικιστική, εγωιστική ή δογματική προσήλωση», υπογράμμισε. «Διεκδικούμε την ισχυρή παρουσία του Πανεπιστημίου, γιατί κατανοούμε τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στις τοπικές εξελίξεις», πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε, «περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, δεν γίνεται χωρίς ισχυρά περιφερειακά Πανεπιστήμια».

Ο

δήμος Αγρινίου προτείνει:

1. Ενίσχυση της αυτονομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, με την δυνατότητα οργάνωσης νέων Τμημάτων στην κατεύθυνση των αναπτυξιακών αξόνων που έχει ορίσει και μας είναι απαραίτητη.

2. Εξέλιξη του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.

3. Δημιουργία Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομίας Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων για την ενίσχυση του υπάρχοντος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων σε δραστηριότητες κρίσιμες για την ανάπτυξη της περιοχής.

4. Δημιουργία Σχολής Επιστημών και Πολιτισμού, για την ενίσχυση του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών.

5. Απονομή όλων των επαγγελματικών δικαιωμάτων που έχει αιτηθεί το Πανεπιστήμιο για τους αποφοίτους του, ώστε να υπάρξει η δίκαιη αναγνώριση της προσπάθειας του ιδρύματος και των αποφοίτων του.

6. Ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας, λόγω της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης των οικογενειών πολλών φοιτητών

7. Άμεση συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην ολοκλήρωση της προκήρυξης του έργου για την ανέγερση των κτιρίων του Πανεπιστημίου στους χώρους του παλαιού αεροδρομίου Αγρινίου

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα