ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑΖΕΙ

08:50 6/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας Τζόρντι Μπερτομέου ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές στο τρόπο που θα παίζεται το μπάσκετ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Φανερές οι επιρροές από το ΝΒΑ.

Τι θα αλλάξει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ:

Καινοτομία Νο 1: Αυξάνονται οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου έτσι ώστε το παιχνίδι να αποκτήσει μεγαλύτερο πλάτος. Έτσι και αλλιώς μετά την τοποθέτηση του τρίποντου στα 6.75μ. μία τέτοια αλλαγή έμοιαζε επιβεβλημένη για να δοθεί ανάσα στην ομάδα που επιτίθεται (η τελική γραμμή ήταν

πολύ κοντά σ’ αυτήν των τριών πόντων και πολλοί παίκτες αισθάνονταν άβολα). Μεγαλύτερο γήπεδο σημαίνει περισσότερη και πιο δύσκολη δουλειά για τους αμυνόμενους.

Καινοτομία Νο 2: Μετά από επιθετικό ριμπάουντ ο χρόνος επίθεσης περιορίζεται στα 14 δευτερόλεπτα. Τούτο σημαίνει ότι η ομάδα που κατορθώνει να ανανεώνει το χρόνο επίθεσης θα πρέπει να έχει στο νου της ότι θα πρέπει να εκδηλώσει σχεδόν άμεσα προσπάθεια. Έτσι εξασφαλίζονται περισσότερες κατοχές της μπάλας και το παιχνίδι γίνεται πιο συναρπαστικό.

Καινοτομία Νο 3: Μία βολή μετά από τεχνική ποινή και όχι δύο. Οι διαιτητές έτσι δεν μπορούν να τιμωρούν ομάδες με περισσότερο από έναν πόντο, ενώ οι διακοπές του αγώνα περιορίζονται.

Καινοτομία Νο 4: Διεύρυνση της χρήσης της τεχνολογίας στις αποφάσεις της διαιτησίας. Στα δύο τελευταία λεπτά κάθε περιόδου, οι διαιτητές θα μπορούν να συμβουλεύονται το ριπλέι ακόμα και για να διασαφηνίσουν την άποψή τους για μία κατοχή της μπάλας. Εξασφαλίζεται έτσι περισσότερη δικαιοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα