ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» τηρεί την υπόσχεσή του και καθιστά προσβάσιμο το Ασημένιο Κύπελλο του πρώτου Έλληνα Μαραθωνιονίκη σε όλους τους Έλληνες.

«Θα μοιραστούμε το Ασημένιο Κύπελλο του Michel Bréal με το κοινό και θα λειτουργεί ως τεκμήριο της ιστορίας, της κληρονομιάς και του σθεναρού πνεύματός μας. Ελπίδα μας είναι ότι θα εμπνεύσει και θα αναζωπυρώσει την περηφάνια των Ελλήνων, όπως έγινε και με τη νίκη του Σπύρου Λούη, την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων», δήλωνε ο Ανδρέας Κ. Δρακόπουλος, Πρόεδρος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος

«Σταύρος Νιάρχος», λίγες μέρες μετά από την απόκτηση του Κυπέλλου του Σπύρου Λούη στη δημοπρασία των Christie’s.

Έπειτα από τη μικρή περιπέτειά του –υπενθυμίζεται πως ο εγγονός του Σπύρου Λούη αποφάσισε να το διαθέσει σε δημοπρασία για προσωπικούς οικονομικούς λόγους-, το ιστορικό κειμήλιο πρόκειται να εκτεθεί από τις 27 Αυγούστου στο κοινό, βρίσκοντας μια θέση στο Μουσείο Ακρόπολης.

Το Κύπελλο θα συνοδεύει ενημερωτικό –οπτικοακουστικό και έντυπο- υλικό για την καλύτερη πληροφόρηση των επισκεπτών ενώ στα άμεσα πλάνα του Ιδρύματος είναι κατόπιν να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, εφόσον βρεθούν χώροι που θα τηρούν τους αυστηρούς κανονισμούς ασφαλείας. Το 2015 το Κύπελλο του Σπύρου Λούη θα βρει τη μόνιμη εκθεσιακή θέση του στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Keywords
Τυχαία Θέματα