ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ

Το ΠΑΣΟΚ είχε χθες λόγους να εκδώσει ανακοίνωση, απορρίπτοντας τα σενάρια δημοσιευμάτων, βάσει των οποίων επίκειται ανασχηματισμός. Όμως, η ΔΗΜΑΡ δεν είχε τέτοιο λόγο. Κι όμως, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη εξέδωσε ανακοίνωση κατά του ανασχηματισμού. Γιατί;

Ο λόγος για το ΠΑΣΟΚ, είναι ότι… σε όλα σχεδόν τα δημοσιεύματα, εμφανίζονταν οι προταθέντες από το ΠΑΣΟΚ

υπουργοί και υφυπουργοί να… είναι ανεπαρκείς ως προς τα καθήκοντά τους. Όμως, η ΔΗΜΑΡ δεν είχε λόγο να βγάλει ανακοίνωση. Κι όμως, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη επίσης εξέδωσε ανακοίνωση κατά του ανασχηματισμού. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν έδωσε την οδηγία για την ανακοίνωση επειδή ήθελε μόνο να προστατεύσει τον Μανιτάκη ή τον Ρουπακιώτη. Αλλά κυρίως, γιατί θέλει να… προστατέψει τον εαυτό του.

Συνομιλητές του Φώτη Κουβέλη παραδέχονται στο matrix24.gr πως, όταν έρθει η ώρα των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα τεθεί προ ενός σκληρού διλήμματος: αν θα δεχθεί ή όχι θέση αντιπροέδρου στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κουβέλης είναι αμφίθυμος και, προφανώς, έχει δεχθεί εισηγήσεις υπέρ της εισόδου του στην κυβέρνηση, αλλά και κατά αυτής.

Παράλληλα, η απάντησή του στην ενδεχόμενη πρόταση του Αντώνη Σαμαρά δε θα επηρεάζει τις σχέσεις του μόνο με το Μαξίμου, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ, αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι αποφασισμένος να μην… «αποκλειστεί» από κάτι (αν το θελήσει…) εξαιτίας του Κουβέλη. Το υπέστη μία φορά, όταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε την πρόταση Σαμαρά να είναι παρών στο γεύμα με την Άνγκελα Μέρκελ και δε θα το ανεχθεί ξανά.

Οπότε, ο Κουβέλης θα έχει πολλά δεδομένα να ζυγίσει για να πάρει την απόφασή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα