ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ «ΘΥΜΑΤΑΙ» ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Μια εκδήλωση-αφιέρωμα στο σκηνοθέτη που μας έμαθε να βλέπουμε κινηματογράφο.

Δεν πάνε ούτε πέντε μήνες από τον αδόκητο, σοκαριστικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας που έμελλε να είναι η τελευταία του με τίτλο «Η άλλη θάλασσα».

Μέσα σε αυτό το μικρό διάστημα όλα τα μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου έχουν αποτίσει με τον τρόπο τους φόρο τιμής στο σπουδαίο σκηνοθέτη, ο οποίος το 1998 τιμήθηκε με την

ανώτατη διάκριση του Φεστιβάλ Καννών, το Χρυσό Φοίνικα, για το «Μια αιωνιότητα και μία ημέρα».

Στις 31 Μαΐου το Μέγαρο Μουσικής στο πλαίσιο του προγράμματος Megaron+ οργανώνει μια ανοιχτή συζήτηση-φόρο τιμής στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, το δημιουργό που μας έκανε με τις ταινίες του να βλέπουμε τον κινηματογράφο αλλιώς.

Με συντονιστή τον κριτικό κινηματογράφου Γιάννη Μπακογιαννόπουλο μιλούν για τη ζωή και το έργο του σκηνοθέτη ο ιστορικός Αντώνης Λιάκος, η συγγραφέας Ειρήνη Καραλή και η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ειρήνη Στάθη.

Το αφιέρωμα θα ανοίξει συμβολικά με την ταινία του Αγγελόπουλου «Αθήνα, επιστροφή στην Ακρόπολη», την οποία γύρισε το 1983 σε παραγωγή της δημόσιας τηλεόρασης.

INFO: Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 31/05 στις 19.30, είσοδος δωρεάν με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται την ίδια μέρα από τις 17.30

Keywords
Τυχαία Θέματα