Το παρασκήνιο των καλπών

Η ψηφοφορία μέσω καλπών που έγινε στη Βουλή για την σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για τυχόν ποινικές ευθύνες στη διαχείριση της λίστα Λαγκαρντ ανέδειξε τα εξής:

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραπέμφθηκε στην Προκαταρκτική Επιτροπή με 265 ψήφους που προήλθαν κυρίως από Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Ωστόσο τα τρία κόμματα έχουν συνολικά 163 ψήφους, οι 102 επιπλέον ψήφοι ήταν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ψηφίστηκε από όλη την αντιπολίτευση, ωστόσο η πρόταση δεν πέρασε αφού κινήθηκε μεταξύ 104 (ΑΝ.ΕΛ.-Χ.Α.) και 124 (ΣΥΡΙΖΑ). Υπήρξαν όμως και 56 λευκά ψηφοδέλτια τα οποία μάλλον προέρχονται από τη Ν.Δ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε στην κάλπη του 80 ψηφοδέλτια υπέρ της παραπομπής, ενώ βρέθηκαν και 103 λευκά.

Ο Λουκάς Παπαδήμος είχε 63 ψήφους υπέρ της παραπομπής, ενώ καταμετρήθηκαν και 111 λευκά.

Οι ψήφοι των κομμάτων

Η Ν.Δ. υπερψήφισε την πρόταση κατά Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά τα κυβερνητικά στελέχη ψήφισαν μόνο στη μία κάλπη για τη παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών ενώ οι απλοί βουλευτές ψήφισαν και στις 4 κάλπες.

Το ΠΑΣΟΚ είχε ενιαία γραμμή και στάση, όλοι οι βουλευτές πλην της Θεοδώρας Τζάκρη, ψήφισαν μόνο στη κάλπη για τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η ΔΗΜΑΡ ψήφισε και στις 4 κάλπες άρα η στάση των βουλευτών στις κάλπες ήταν ανοιχτή για Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε κατά των Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου, ενώ κάποιοι υπερψήφισαν και την παραπομπή Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Το ΚΚΕ και για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς ψήφισε «λευκό» ενώ ήταν υπέρ της παραπομπής των δύο πρώην υπουργών Οικονομικών.

Οι ΑΝΕΛ και ΧΑ υπερψήφισαν την πρότασή τους κατά και των 4.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Οι Νικολόπουλος, Σταυρογιάννης, Σολδάτος και Κασαπίδης της ΝΔ, ψήφισαν και στις 4 κάλπες
Από το ΠΑΣΟΚ, 4 στήριξαν την γραμμή (Σκανδαλίδης, Λοβέρδος, Κουτσούκος και Κασσής), 3 ψήφισαν και στις 4 κάλπες (Γκερέκου, Ανδρουλάκης, Μπόλαρης), ενώ 2 (Αηδόνης και Παραστατίδης) απουσίαζαν.
Οι Μιχελογιαννάκης, Βουδούρης και Μουτσινάς της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν και στις 4 κάλπες.
Ενώ οι δύο από τους ΑΝΕΛ, Μαρκόπουλοςμ και Κουράκος ψήφισαν και στις 4 κάλπες.

Οι «πρωθυπουργοί»

Ο Αντώνης Σαμαράς ψήφισε μόνο στη κάλπη για τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Κώστας Καραμανλής και στις 4 κάλπες και ο Γιώργος Παπανδρέου μόνο στην κάλπη για Γ. Παπακωνσταντίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα